Jump to content

Ukrán kulturális diplomáciai hónap – 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023 and the translation is 100% complete.

Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2023

március 1. – március 31.    

[Social media: #UCDMonth] • [Link here: ucdm.wikimedia.org.ua]    Üdvözlünk az íróversenyen, amelynek célja az ukrán kultúra javítása a Wikipédián!
  • Mi: Ez egy publikus szócikkíróverseny, amelynek célja, hogy készüljenek és javuljanak a szócikkek Ukrajna kultúrájáról és embereiről minél több nyelven. Követjük a nagyon sikeres kampányokat 2021-ben és 2022-ben. A kért cikkek listáját a szervezők tették közzé. A legaktívabb résztvevők jutalmakban részesülnek.
  • Mikor: A szócikkíróverseny 2023. március 1. 00:01-től 2023. március 31. 23:59-ig tart
  • Hogyan: A verseny struktúrája egyszerű, csupán 4 lépése van: Válassz cikkeket, amiken dolgozol → Szerezz pontokat a munkádért → Próbálj minél több pontot elérni → Szerezz jutalmakat a szerkesztéseidért!
  • Ki vehet részt: Bármelyik wikipédista, aki rendelkezik Wikipédia azonosítóval bármelyik wikin, és segíteni szeretne az ukrán kultúrával kapcsolatos szócikkek írásában vagy fordításában bármilyen nyelven. A részvételhez fel kell iratkoznod a résztvevők rovatban.
  • Miért: A versenyt a Wikimédia Ukrajna szervezi az Ukrán Alapítvánnyal és az Ukrán Külügyminisztériummal közösen. A Wikipédiáról mindenféle cikkek hiányoznak, és ezen a versenyen keresztül remélhetőleg javíthatjuk a cikkeket az Ukrán emberekről. A Wikipédia cikkeinek fejlesztése az Ukrán kultúráról azért fontos, hogy az olvasó jó minőségű információt találjon.