Általános viselkedési szabályzat/Felülvizsgált végrehajtási irányelvek/Beszélgetési órák

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/Revised enforcement guidelines/Conversation hours and the translation is 100% complete.
Általános viselkedési szabályzat

Az Általános viselkedési szabályzat Végrehajtási Irányelvek felülvizsgálati bizottsága észrevételeket kér az Általános viselkedési szabályzat (UCoC) felülvizsgált végrehajtási irányelvtervezetével kapcsolatban


Ez a felülvizsgálati időszak 2022. szeptember 8-tól 2022. október 8-ig tart.


A bizottság a m:Special:MyLanguage/Universal Code of Conduct/Enforcement guidelines/Revision discussionsmájustól júliusig tartó közösségi viták, valamint a 2022 márciusában lezárult m:Special:MyLanguage/Universal Code of Conduct/Enforcement guidelines/Votingközösségi szavazás során összegyűjtött információk alapján együttműködött az irányelvtervezetek átdolgozásában.

A felülvizsgálatok a következő négy területre összpontosítanak:

  • Az UCoC képzés típusának, céljának és alkalmazhatóságának meghatározása;
  • A nyelvezet egyszerűsítése a nem szakértők számára a könnyebb fordítás és megértés érdekében;
  • A megerősítés fogalmának feltérképezése, beleértve annak előnyeit és hátrányait;
  • A vádló és a vádlott magánélete egyensúlyának áttekintése

A bizottság kéri, hogy a módosításokkal kapcsolatos észrevételek és javaslatok 2022. október 8-ig legyenek benyújtva. Ezután a felülvizsgálati bizottság a közösségi vélemények alapján az irányelvek további felülvizsgálatát tervezi.

A felülvizsgált irányelvek megtekintése a Metán, és egy összehasonlító oldal bizonyos nyelveken.

Beszélgetési órák

A Mozgalmi stratégia és irányítás facilitációs csoportja beszélgetéseket szervez Beszélgetési órák címmel.

A beszélgetések általában 60-120 percig tartanak, és tartalmaznak egy 5-10 perces bevezetőt a felhívás céljáról, melyet nyílt beszélgetések követnek. A részvételhez kérjük, hogy előre jelentkezz.

Amennyiben részt szeretnél venni a rendezvényen, jelentkezz az alábbiakban négy pipacs segítségével. A megbeszélések a Zoomon keresztül zajlanak. A megbeszélések linkjeit ezen az oldalon néhány nappal a rendezvény előtt közzé lesznek téve. A beszélgetések nem kerülnek rögzítésre. A videón vagy hangfelvételen való részvétel nem kötelező; a résztvevők szöveges csevegéssel is csatlakozhatnak.

A felülvizsgálati időszakot támogató facilitációs csoport reméli, hogy számos közösséget elér. Ha nem látsz beszélgetést a közösségedben, kérlek, szervezz egy megbeszélést. A moderátorok segíthetnek a beszélgetések megszervezésében. A megbeszéléseket kéthetente összefoglalják és bemutatják a szerkesztőbizottságnak. Az összefoglalók itt kerülnek közzétételre.

Résztvevők

A Wikimédia Alapítvány részéről a következő résztvevők vehetnek részt:

A Felülvizsgálati Bizottság tagjai is jelen lehetnek.

Menetrend

1. előadás: Ázsia és Csendes-óceáni térség

Add hozzá magadat

2. előadás: Közép-Európa/Afrika/Közel-Kelet

3. előadás: Észak-Amerika/Latin-Amerika/Nyugat-Európa