User:CKoerner (WMF)/Work/Completion Suggester inital rollout

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page User:CKoerner (WMF)/Work/Completion Suggester inital rollout and the translation is 100% complete.

Update van automatische aanvulling in wikizoekfunctie komt op 16 maart

Hallo!

Please help translate to your language. Thank you!

De automatische aanvulling beta feature zal standaard voor iedereen geïnstalleerd worden. De eerste groep van wiki's waarop dit gebeurde was op donderdag 10 maart. Deze eerste uitrol begon met een aantal kleinere wiki's om de kwaliteit van de verandering te waarborgen op een georganiseerde manier. De overgebleven wikis zullen de uitrol krijgen met de update op woensdag 16 maart. Deze update zorgt voor drie grote verbeteringen in de zoekfunctie. Verbeterde zoekresultaatvolgorde, een tolerantie voor een klein aantal spelfouten, en suggereert minder typefouten.

Sinds december 2015 hebben 19.000 bewerkers deze beta feature via opt-in uitgeprobeerd. Gebruikers worden aangemoedigd om deze feature uit te proberen voorafgaand aan de update. Deel je commentaar over de Completion Suggester op de overlegpagina in welke taal dan ook.

Om meer te weten over het werk van de Discovery department en andere verbeteringen van de zoekfunctie, kun je het Wikimedia-blog lezen. Zie ook CirrusSearch, de MediaWiki-extensie die de zoekfunctie mogelijk maakt.