Byte till Remex

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page User:SSastry (WMF)/Switch to Remex and the translation is 100% complete.
Other languages:

(This message is for ruwiki, svwiki, fiwiki, hewiki only at this time.)

Hej alla.

I juli 2017 berättade vi att vi planerar att ersätta Tidy med RemexHTML över Wikimediawikierna till juli 2018. För att kunna göra den här övergången har vi identifierat ett antal trasiga wikitextmönster som behöver fixas på wikierna, funna med hjälp av högprioritetskategorierna i Linter-tillägget.

Jag skulle vilja lyfta fram de snabba och viktiga framsteg som wikipedianer på den här wikin har gjort med att fixa problem relaterade till att ersätta Tidys parsningsbibliotek. Tack, alla som hjälpt till, från mig och Parsningsteamet på Wikimedia Foundation. Vi planerar att avsluta processen med att stänga av Tidy i juli 2018, och att göra tidiga byten från Tidy till Remex kommer att låta oss identifiera kvarvarande problem som inte redan fångats av Linter-kategorierna och vår kvalitetstestning. Vi uppmanar stora wikier som har arbetat hårt med detta att byta snart – italiensk- och tyskspråkiga Wikipedia, till exempel, har redan gjort så för en månad sedan.

Om vi ser till nuvarande mängde högprioritetsproblem på den här wikin tror vi att den här wikin är redo att byta från Tidy till Remex. För tydlighets skull: om vi lägger märke till några problem (eller om wikin begär så) kommer vi att byta tillbaka när vi har identifierat vad som ligger bakom problemet. Om ni ser någon wikikod som inte visas korrekt kan ni lägga till ?action=parsermigration-edit i slutet av webbadressen för att se om det var övergången från Tidy som orsakade det.

Vi föreslår 31 januari 2018 som ett möjligt datum för den här övergången. Vi lyssnar gärna på eventuella bekymmer rörande detta, och hur vi kan hjälpa till göra övergången så smidig som möjligt. Om ni har några kommentarer, ber jag att ni pratar med teamet på diskussionssidan på mediawiki.org – det är så vi kan se dem och agera på dem, annars kommer vi att anta att ni har sett detta och att deadlinen fungerar för gemenskapen här. Tack!

mw:User:SSastry (WMF), 10:00, 10 January 2018 (UTC)