User:Whatamidoing (WMF)/New beta feature/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page User:Whatamidoing (WMF)/New beta feature and the translation is 100% complete.


Sammendrag: Det er en ny valgfri betafunksjon for wikitekstmodus i visuell redigering. Vennligst prøv den.


Vi i Wikimedia Foundations redigeringsavdeling er ansvarlige for å gjøre redigering bedre for alle bidragsytere, både nye og gamle. Vi har sakte men sikkert forbedred Visual Editor basert på tilbakemeldinger, brukertesting og forespørsler om nye funksjoner. Dette virker imidlertid ikke for alle behovene brukerne har: Om du trenger å redigere en diskusjonsside i wikitekst, opprette en mal eller fikse ødelagt referansesyntaks har du noen ganger ikke noe annet valg enn å bruke wikitekst, og mange erfarne bidragsytere foretrekker nettopp det.

Derfor har vi lenge planlagt en «wikitekstmodus» for Visual Editor. Den gjør så mange av Visual Editors funksjoner tilgjengelige også når du trenger eller ønsker å redigere i wikitekst. Den har samme grensesnitt som Visual Editor, deriblant samme verktøylinje på toppen med de samme knappene. Den gir tilgang til Citoid-tjenesten for å formatere kilder, integrerte søkevalg for å sette inn bilder, og muligheten til å legge til nye maler med en enkel veileder. Som i Visual Editor, hvis du limer inn formatert tekst fra en annen side, så vil formatering (som fet skrift) automatisk konverteres til wikitekst.

Alle wikier vil nå ha tilgang til denne modusen som en betafunksjon. Når den er slått på vil den erstatte den eksisterende wikiteksteditoren overalt. Om du ikke liker det, kan du slå det av når som helst under betafunksjoner i innstillingene dine. Vi ønsker ikke å overraske noen, så det er en betafunksjon som er slått av som standard. Den vil ikke bli slått på automatisk for noen, selv ikke om du har merket av valget «Automatically enable most beta features».

Den nye wikitekstredigeringsmodusen er basert på Visual Editor, så den krever JavaScript (noe den nåværende wikiteksteditoren også gjør). Den virker ikke med tilleggsfunksjoner som har blitt designet for den gamle (og vice versa), så noen brukere vil kunne savne tilleggsfunksjoner som er viktige for dem. Vi jobber gjerne med tilleggsfunksjonsskapere for å oppdatere koden deres slik at den virker i begge editorene. Vi planlegger ikke å avskaffe den nåværende wikiteksteditoren i overskuelig framtid. Vi vil heller ikke fjerne den eksisterende muligheten til å redigere ren wikitekst uten JavaScript. Til slutt, selv om det kanskje ikke trenger å sies – om du foretrekker å bruke den eksisterende wikiteksteditoren, står du fritt til å gjøre det.

Dette er en tidlig utgave, og vi vil gjerne få tilbakemelding på hva du synes om den slik at vi kan forbedre den. Gi gjerne tilbakemelding om den nye modusen på denne siden. Du kan skrive kommentarer på ethvert språk. Takk!