Jump to content

Visuaalinen muokkain/Uutiskirje/2016/Kesäkuu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/June and the translation is 100% complete.


Lue tämä toisella kielelläMonikielisen uutiskirjeen tilauslista

VisualEditor
Tiesitkö?

Lähdelistan asettaminen on nopeaa ja helppoa.

Kuvakaappaus näyttää alasvetovalikon, jossa useita kohteita

Aseta kursori sinne missä haluat viitelistan näkyvän (yleensä sivun alaosassa). Avaa "Insert"-valikko ja napsauta kuvaketta "References list" (kolme kirjaa).

Jos käytät useita viiteryhmiä (mikä on melko harvinaista), sinun on mahdollista eritellä ryhmä. Jos teet tämän, vain viitteet, jotka kuuluvat eriteltyyn ryhmään, näytetään tässä viitelistassa.

Lopuksi napsauta valintaikkunassa "Insert" asettaaksesi References list. Tämä lista muuttuu sitä mukaa kun lisäät enemmän alaviitteitä sivulle.

Voit lukea ja auttaa kääntämään käyttöoppaan, jossa on enemmän tietoa visuaalisen muokkaimen käyttämisestä.

Viimeisimmän uutiskirjeen jälkeen VisualEditor-tiimi on korjannut monia ongelmia. Heidän tehtävälistansa löytyy Phabricatorista. Heidän tämänhetkiset prioriteettinsa ovat tuen parantaminen arabian- ja indoeurooppalaisille kirjaimistoille, ja visuaalisen muokkaimen muuntaminen Wikivoyageen ja Wikiaineistoon sopivaksi.

Tuoreet muutokset

Visuaalinen muokkain on nyt saatavilla kaikille käyttäjille suurimmassa osassa Wikivoyage-projekteja. Se otettiin käyttöön myös kaikille muokkaajille ranskankielisessä Wikiuutiset-projektissa.

single edit tab -toiminto yhdistää välilehdet "Edit" ja "Edit source" yhteen "Edit"-välilehteen. Toiminto on jo päivitetty useaan Wikipediaan ja Wikivoyageihin. Näissä wikeissä voit vaihtaa asetuksiasi Special:Preferences -sivulla kohdessa "Editing", koskien tätä toimintoa. Tiimi on parhaillaan käymässä läpi palautteita ja harkitsemassa tapoja parantaa ulkoasua ennen sen julkaisemista useammalle käyttäjälle.

Tulevia muutoksia

Painike "Save page" muuttuu sanamuotoon "Publish page". Tämä koskee sekä visuaalista muokkainta että wikitekstin muokkaustilaa. Lisätietoa Metassa.

Visuaalinen muokkain tulee saataville kaikille muokkaajille jäljellä olevissa "Phase 6" Wikipedioissa seuraavien kuukausien aikana. Kehittäjät haluavat tietää, mikäli kirjoittaminen kielelläsi tuntuu luonnolliselta visuaalisella muokkaimella. Kirjoita kommenttisi ja kielet, joilla testasit mediawiki.orgin palautesivulla. Tämä koskettaa useita kieliä, sisältäen arabian-, hindin-, thain-, tamilin-, marathin-, malayalamin-, urdun-, persian-, bengalin-, assamesen-, aramaicinkielisen Wikipedian ja muita.

Tiimi työskentelee vapaahtoisten kehittäjien kanssa, jotka työskentelevät saadaksaan visuaalisen muokkaimen Wikiaineistoon, ensin "opt-in"-testaamista varten ja myöhemmin kaikille käyttäjille. (T138966)

Tiimi työskentelee modernin wikitekstieditorin kanssa. Se näyttää samalta kuin visuaalinen muokkain, ja se voi myös käyttää citoid-palvelua sekä muita moderneja työkaluja. Tämä uusi muokkauspalvelu tulee saataville beetatoimintona työpöytälaitteille syyskuun 2016 paikkeilla. Voit lukea lisää tästä projektista täältä.

Työskennellään yhdessä

Jos tämä uutiskirje ei ole toivomallasi kielellä, auta meitä kääntämisessä! Liity kääntäjien postituslistalle tai ota yhteyttä meihin suoraan, jotta voimme ilmoittaa sinulle, kun seuraava uutiskirje on valmis. Thank you!