VisualEditor/Nyhetsbrev/2016/Juni

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/June and the translation is 100% complete.


Les dette på et annet språkAbonnementsliste for dette flerspråklige nyhetsbrevet.

VisualEditor
Visste du at?

Det er enkelt og raskt å sette inn en referanseliste.

Et skjermbilde som viser menyen med andre valg

Plasser musepekeren der du vil vise referansene (vanligvis på bunnen av siden). Åpne opp «Insert»-menyvalget og klikk på «References list»-ikonet (ser ut som tre bøker).

Hvis du bruker flere grupper med referanser, noe som er ganske sjeldent, så vil du ha muligheten til å spesifisere gruppen. Hvis du gjør det, så vises bare referansene som tilhører den spesifiserte gruppen i den referanselisten.

Til slutt, klikk på «Insert» i dialogboksen for å sette inn referanselisten. Denne listen vil endres mens du legger til flere fotnoter og referanser på siden.

Du kan lese og hjelpe med å oversette bruksanvisningen, som har mer informasjon om hvordan man bruker VisualEditor.

Siden det siste nyhetsbrevet, har VisualEditor-utviklerne fikset mange problemer. Oppslagstavlen deres er tilgjengelig på Phabricator. De prioriterte oppgavene for øyeblikket er å forbedre støtten til arabiske og indiske skript, og å tilpasse VisualEditor for bruk på Wikivoyage og Wikisource.

Siste endringer

VisualEditor er nå tilgjengelig for alle brukere på de alle fleste Wikivoyage-utgavene. Den ble også gjort tilgjengelig for alle bidragsytere på fransk Wikinytt.

Enfanesredisgering er en funksjon som kombinerer knappene «Edit» og «Edit source» til bare en fane, som heter «Edit». Funksjonen har blitt rullet ut på flere Wikipedia-utgaver, blant annet den ungarnske, polske, engelske og japanske Wikipedia-utgaven, i tillegg til alle Wikivoyage-utgavene. På disse wikiene så kan du endre innstillingene for denne funksjonen i «Editing»-delen på Spesial:Innstillinger. Utviklerne jobber med tilbakemeldinger for å forbedre funksjonen før de ruller den ut for flere folk.

Fremtidige endringer

«Save page»-kommer til å bli omdøpt til «Publish page». Dette vil påvirke både VisualEditor og wikitekstredigering. Mer informasjon er tilgjengelig på Metawiki.

VisualEditor vil bli tilbydd til alle bidragsytere på de gjenværende «Fase 6» Wikipedia-utgavene i løpet av de neste par månedene. Utviklerne vil vite om det føles naturlig ut å skrive på ditt språk i VisualEditor. Vennligst legg inn tilbakemeldingene dine og språkene du har testet det med på denne tilbakemeldingstråden på mediawiki.org. Dette vil påvirke flere språk, blant annet arabisk, hindi, thai, tamil, marathi, malayalam, urdu, farsi, bengali, assamesisk, arameisk og andre.

Utviklerne jobber for øyeblikket med å rulle ut VisualEditor på Wikisource, for å etter hvert gjøre den tilgjengelig som en betafunksjon, og til slutt for alle brukere. (T138966)

Utviklerne jobber med å lage et moderne wikitekstredigeringsgrensesnitt. Det vil se ut som VisualEditor, og kommer til å kunne bruke Citoid og andre moderne verktøy. Dette nye redigeringssystemet kommer kanskje til å bli tilgjengelig som en betafunksjon rundt september 2016. Du kan lese om dette prosjektet på engeneral statusoppdatering på Wikimedia-e-postlisten.

La oss jobbe sammen

Hvis du ikke leser dette på ditt foretrukkede språk, så hjelp oss med oversettelser! Abonner på oversetternes e-postliste eller kontakt oss direkte, så vi kan varsle deg når neste utgave er klar. Thank you!