Visuaalinen muokkain/Uutiskirje/2018/Helmikuu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2018/February and the translation is 68% complete.


Lue tämä toisella kielelläMonikielisen uutiskirjeen tilauslista

Tiesitkö?

Tiesitkö, että voit nyt käyttää visuaalista eroavaisuustyökalua kaikilla sivuilla?

Screenshot showing some changes, in the two-column wikitext diff display

Joskus on vaikea erottaa tärkeitä muutoksia wikitekstin eroavaisuusnäkymässä. This screenshot of a wikitext diff (click to enlarge) shows that the paragraphs have been rearranged, but it does not highlight the removal of a word or the addition of a new sentence.

Jos otat käyttöön beta-toiminnon "⧼visualeditor-preference-visualdiffpage-label⧽", saat käyttöösi uuden valinnan. It will give you a new box at the top of every diff page. This box will let you choose either diff system on any edit.

Toggle button showing visual and wikitext options; visual option is selected

Click the toggle button to switch between visual and wikitext diffs.

In the visual diff, additions, removals, new links, and formatting changes will be highlighted. Other changes, such as changing the size of an image, are described in notes on the side.

Screenshot showing the same changes to an article. Most changes are highlighted with text formatting.

This screenshot shows the same edit as the wikitext diff. The visual diff highlights the removal of one word and the addition of a new sentence.

Voit lukea ja auttaa kääntämään käyttöoppaan, jossa on enemmän tietoa visuaalisen muokkaimen käyttämisestä.

Viimeisen uutiskirjeen jälkeen Editing-tiimi on käyttänyt suurimman osan ajastaan 2017-wikitekstimuokkaimeen, joka on saatavilla visuaalisen muokkaimen sisällä beta-toimintona. Toinen minkä kanssa he ovat työskennelleet paljon on visuaalinen eroavaisuus -työkalu. Heidän tehtävälistansa löytyy Phabricatorista. Löydät linkit valmiisiin töihin joka viikko sivulta mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Heidän tämänhetkiset prioriteettinsa ovat vikojen korjaaminen, 2017-wikitekstimuokkain ja visuaalisen eroavaisuustyökalun parantaminen.

Tuoreet muutokset

  • 2017 wikitekstimuokkain on saatavilla betatoimintona työpöytänäkymässä. Siinä on sama työkaluvalikko kuin visuaalisessa muokkaimessa ja sillä voi käyttää myös citoid-palvelua ja nykyaikaisia työkaluja. Tiimi on vertaillut eri muokkausympäristöjen suorituskykyä. He ovat tutkineet kauanko kestää avata sivu ja aloittaa kirjoittaminen. Tutkimuksessa on käytetty dataa yli miljoonasta muokkauksesta, jotka tehtiin joulukuun ja tammikuun välissä. Joitain muutoksia on tehty 2017-wikitekstimuokkaimen ja visuaalisen muokkaimen nopeuttamiseksi. Hiljattain 2017-wikitekstimuokkain avautuin nopeiten suurimmassa osassa muokkauksista, ja 2010-WikiEditor oli nopein joissakin muokkauksissa. Lisätietoa löytyy sivulta mw:Contributors/Projects/Editing performance.
  • Visuaalinen eroavaisuustyökalu kehitettiin visuaaliselle muokkaimelle. Se on saatavilla kaikille visuaalisen muokkaimen ja 2017-wikitekstimuokkaimen käyttäjille. Tarkastaessasi muutoksiasi, voit vaihtaa wikitekstin ja visuaalisen eroavaisuuden välillä. Voit myös ottaa käyttöön uuden betatoiminnon "visuaaliset eroavaisuudet". Betatoiminnon avulla voit käyttää visuaalista eroavaisuustyökalua muiden tekemien muutosten näkemiseen sivujen historioissa ja sivulla Special:RecentChanges. [1]
  • Wikitext syntax highlighting on saatavilla beta-toimintona sekä 2017 wikitekstimuokkaimelle että 2010 wikitekstimuokkaimelle. [2]
  • The citoid service automatically translates URLs, DOIs, ISBNs, and PubMed id numbers into wikitext citation templates. It is very popular and useful to editors, although it can be a bit tricky to set up. Your wiki can have this service. Please read the instructions. You can ask the team to help you enable citoid at your wiki.

Työskennellään yhdessä

Elitre (WMF)