VisualEditor/Newsletter/2020/August/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2020/August and the translation is 100% complete.

Bewerkingsnieuws 2020 #4

Lees dit in een andere taalAbonneer je op de meertalige nieuwsbrief

Hulpmiddel Reply

Het aantal opmerkingen dat is gepost met de Reageerfunctie van maart tot juni 2020. Mensen gebruikten de reageerfunctie voor meer dan 7.400 opmerkingen met de functie.

De Reageerfunctie is sinds 31 maart 2020 beschikbaar als Beta Feature op de Arabische, Nederlandse, Franse en Hongaarse Wikipedias. De eerste analyse toonde positieve resultaten.

  • Meer dan 300 redacteuren gebruikten de Reageerfunctie op deze vier Wikipedia's. Ze plaatsten tijdens de onderzoeksperiode meer dan 7.400 reacties.
  • Van de mensen die een reactie plaatsten met de Reageerfunctie, gebruikte ongeveer 70% de tool meerdere keren. Ongeveer 60% van hen gebruikte het op meerdere dagen.
  • Opmerkingen van Wikipedia-redacteuren zijn positief. De ene zei: $Arabisch ("Ik denk dat de tool een aanzienlijke impact heeft; het bespaart tijd om te reageren, terwijl de klassieke manier is om met de muis naar de link Bewerken te gaan om de sectie of de pagina te bewerken die over het algemeen ver verwijderd is van de opmerking. En de gebruiker bereikt zo snel het bewerkingsvak om de Reageerfunctie te gebruiken.")[1]

Het Editing team heeft begin augustus de Reageerfunctie als bètafunctie uitgebracht op acht andere Wikipedia's. Die Wikipedia's zijn het Chinees, Tsjechisch, Georgisch, Servisch, Sorani Koerdisch, Zweeds, Catalaans en Koreaans. Als je de Reageerfunctie op je wiki wilt gebruiken, vertel het dan aan User talk:Whatamidoing (WMF)

De Reageerfunctie is nog steeds in actieve ontwikkeling. Op verzoek van de Nederlandstalige Wikipedia en andere redacteuren, zult u de samenvatting van de bewerking kunnen aanpassen. (De standaard samenvatting van de bewerking is "Beantwoorden".) Een "ping"-functie is beschikbaar in de visuele bewerkingsmodus van de Reageerfunctie. Deze functie zoekt naar gebruikersnamen. Op verzoek van de Arabische Wikipedia kan elke wiki zijn eigen voorkeurssymbool instellen voor het pingen van editors. Op verzoek van redacteuren van de Japanse en Hongaarse Wikipedias kan elke wiki een voorkeurshandtekeningvoorvoegsel definiëren op de pagina MediaWiki:Discussiontools-signature-prefix. In sommige talen worden bijvoorbeeld spaties voor handtekeningen weggelaten. Andere gemeenschappen willen een streepje of een niet-afbrekende spatie toevoegen.

Nieuwe vereisten voor gebruikershandtekeningen

  • De nieuwe vereisten voor aangepaste gebruikershandtekeningen werden op 6 juli 2020 van kracht. Als u probeert een aangepaste handtekening te maken die niet aan de vereisten voldoet, krijgt u een foutmelding.
  • Bestaande aangepaste handtekeningen die niet aan de nieuwe vereisten voldoen, blijven tijdelijk onaangetast. Uiteindelijk zullen alle aangepaste handtekeningen aan de nieuwe vereisten moeten voldoen. U kunt uw handtekening controleren en lijsten met actieve redacteuren zien wiens aangepaste handtekeningen moeten worden gecorrigeerd. Vrijwilligers hebben contact opgenomen met redacteuren die hun aangepaste handtekeningen moeten wijzigen. Als u uw aangepaste handtekening moet wijzigen, lees de helppagina.

Wat volgt: Functie voor nieuwe discussies

Vervolgens werkt het team aan een tool om snel en gemakkelijk een nieuw discussiegedeelte op een overlegpagina te starten. Om de ontwikkeling van deze nieuwe tool te volgen, plaatst u de projectpagina Nieuwe discussietool op uw volglijst.

Whatamidoing (WMF) (overleg)