VisualEditor/Newsletter/2020/July/su

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2020/July and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Bahasa Melayu • ‎British English • ‎Deutsch • ‎English • ‎Hausa • ‎Kinyarwanda • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands • ‎Sunda • ‎Tagalog • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎galego • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎sardu • ‎slovenčina • ‎vèneto • ‎čeština • ‎Ελληνικά • ‎українська • ‎العربية • ‎سنڌي • ‎فارسی • ‎مصرى • ‎ߒߞߏ • ‎नेपाली • ‎मराठी • ‎हिन्दी • ‎বাংলা • ‎ଓଡ଼ିଆ • ‎தமிழ் • ‎ಕನ್ನಡ • ‎മലയാളം • ‎中文 • ‎日本語 • ‎ꯃꯤꯇꯩ ꯂꯣꯟ • ‎조선말 • ‎한국어

Warta Editing 2020 #3

Baca dina séjén basaPendaptaran pikeun ieu wartasurat multibasa

Béntang emas maké ribon paul, sarta téks 50j
Leuwih ti 50 juta éditan geus dijieun maké éditor visual dina déstop.

Bulan ieu tujuh taun kaliwat, Tim éditing nawaran éditor pisual ka para éditor Wikipédia. Saprak harita, éditor geus ngahontal sababaraha hambalan:

  • Leuwih ti 50 juta édit geus dijieun maké éditor pisual dina déstop.
  • Leuwih ti 2 juta artikel anyar dijieun dina éditor pisual. Leuwih ti 600.000 ti antarana dijieun taun 2019.
  • Éditor pisual beuki kakoncara. Jumlah éditanana beuki dieu beuki loba.
  • Taun 2019, 35% éditan anu dijieun ku pamaké anyar (éditor asup-log anu boga ≤99 éditan) maké éditor visual. Perséntase ieu terus nérékél unggal taun.
  • Ampir 5 juta éditan dina loka ider geus dijieun maké éditor pisual. Éditan ieu lolobana dijieun saprak tim Éditing mitembeyan ngaropéa éditor pisual ider taun 2018.
  • Tanggal 17 Nopémber 2019, éditan munggaran ti luar angkasa dijieun maké éditor pisual ider. 🚀 👩‍🚀
  • Éditor geus nyieun leuwih ti 7 juta éditan dina éditor wikitéks 2017, kaasup mitembeyan 600.000 artikel anyar. Éditor wikitéks 2017 téh mode wikitéks bawaan VisualEditor. Anjeun bisa ngahurungkeun dina préferénsi.

Whatamidoing (WMF) (ngobrol)