Jump to content

Visuele Tekstbewerker/Nieuwsbrief/2021/Januari

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2021/January and the translation is 100% complete.

Editing news 2021 #1

Lees dit in een andere taalAbonneer je op de meertalige nieuwsbrief

Reageerfunctie

Grafiek van reageerfunctie en hele pagina wikitekstbewerkingsafronding percentages
Afrondingspercentages voor commentaar gemaakt met de reageerfunctie en de hele pagina wikitekstbewerking. Details en beperkingen staan in dit rapport.

De reageerfunctie is beschikbaar op bijna alle Wikpedias.

  • De reageerfunctie is beschikbaar als opt-out voorkeur voor alle bewerkers op de Arabische, Tsjechische en Hongaarse Wikipedias.
  • Het is ook beschikbaar als een Beta Feature op bijna alle Wikipedias, behalve voor de Engels-, Russisch- en Duitstalige Wikipedias. Als het niet op jouw wiki beschikbaar is, dan kun je het aanvragen door deze simpele instructies te volgen.

Onderzoeksartikelen:

  • Tot januari 2021 hebben meer dan 3.500 b bewerkers de reageerfunctie gebruikt om bij elkaar 70.000 commentaren te posten.
  • We hebben voorlopige gegevens van de Arabische, Tsjechische en Hongaarse Wikipedia over de reageerfunctie. Junior bewerkers die de reageerfunctie gebruiken maken vaker een commentaar af dat ze begonnen zijn te schrijven dan degenen die de hele pagina wikitekst bewerken.[1]
  • De Editing en Parsing teams hebben het aantal bewerkingen dat andere delen van de pagina beïnvloeden significant verminderd. Ongeveer 0,3% van de bewerkingen deed dat in de afgelopen maand.[2] Sommige van de overgebleven veranderingen zijn automatische correcties voor Special:LintErrors.
  • De grote A/B test start binnenkort.[3] Dit is onderdeel van het proces om de reageerfunctie aan iedereen aan te bieden. Gedurende deze test is voor de helft van de bewerkers op 24 Wikipedias de reageerfuncties automatisch beschikbaar, en voor de andere helft niet. Jij kunt het nog steeds voor je eigen account aanzetten bij de Special:voorkeuren.

Functie voor nieuwe discussies

Schermprint van versie 1.0 van de functie voor nieuw disccusie prototype.

De nieuwe functie voor het starten van een nieuwe functie (nieuwe secties) zal samenkomen met de reageerfunctie in Special:Preferences#mw-prefsection-betafeatures tegen het eind van januari. Je kan de nieuwe functie voor jezelf uitproberen.[4] Je kunt feedback achterlaten in dit draadje of op de overlegpagina.

Vervolgens: Meldingen

Gedurende Overlegpagina consultatie 2019, zeiden bewerkers dat het eenvoudiger moest zijn om te weten wanneer er nieuwe activiteit is in conversaties die ze volgen. Het meldingenproject is net gestart. Wat zou je helpen om bewust te worden van nieuw commentaar? Wat werkt met het huidige systeem? Welke pagina's op jouw wiki zou het team moeten bekijken? Geef je advies op de meldingenoverlegpagina.

Whatamidoing (WMF) (overleg)