WikiProject UNESCO/Wiki Loves Earth Biosphere Reserves page translation/nl
Please add your translations of the Wiki Loves Earth Biosphere Reserves 2016 competition page so they can be added to the website, the website currently has translations for:
- English
- French
- Spanish
- Russian
- Ukrainian
Content
- Wiki Loves Earth 2016 has not started yet. Wiki Loves Earth will start in June. You may still share your images, but they will not be eligible for the competition.
- Welcome to the Wiki Loves Earth contest! This is the upload wizard for photos of protected natural objects and areas.
- Wiki Loves Earth 2016 is closed. You may still share your images, but they will not be part of the competition.
Deel uw foto's van UNESCO-biosfeerreservaten op Wikipedia om de wereld te informeren en te inspireren.
Wiki Loves Earth is een partnerschap aangegaan met de UNESCO om Wiki Loves Earth Biosphere Reserves op te richten, een fotowedstrijd om gratis te gebruiken afbeeldingen van Biosphere Reserves over de hele wereld te maken op Wikimedia Commons, de mediasite van Wikipedia.
De 10 winnende afbeeldingen zullen worden gepresenteerd in een blogpost op de UNESCO Man en de Biosphere website, gedeeld door UNESCO sociale media accounts en gaan door naar de internationale Wiki Loves Earth-wedstrijd.
Wiki Loves Earth
Wiki Loves Earth is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd van beschermde natuurgebieden, in 2015 werden meer dan 100.000 afbeeldingen ingezonden uit 26 deelnemende landen. Wiki Loves Earth vindt ook plaats voor alle beschermde gebieden in sommige landen, klik hier voor meer informatie en om deel te nemen.
Biosfeerreservaten
Biosfeerreservaten zijn gebieden met land- en kust/zeesecosystemen of een combinatie daarvan, die internationaal zijn erkend in het kader van het programma van UNESCO voor de mens en de biosfeer (MAB). Elk Biosfeerreservaat bevordert oplossingen die het behoud van de biodiversiteit met het duurzaam gebruik ervan in overeenstemming brengen. Tegenwoordig zijn er 669 biosfeerreservaten in 120 landen die tot een Wereldnetwerk van dergelijke reservaten behoren.
Deelnemen
Wikipedia is een van de meest gebruikte educatieve bronnen ter wereld, met meer dan 15 miljard paginaweergaven per maand. Wikipedia laat ons samenwerken om mensen te informeren over de natuurlijke wereld en hoe we duurzaam kunnen leven. U kunt foto's maken van elk onderwerp binnen de Biosfeerreservaten, waaronder soorten, landschappen, biodiversiteit, klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en culturele diversiteit.
U kunt ook meer mensen helpen door:
- Deze Facebook-boodschap te delen.
- Deze tweet te herhalen.
- Contact op te nemen met de Biosfeerreservaten in uw land om hen te informeren over de wedstrijd.
- De wedstrijd te delen met fotografieclubs, universiteiten en andere groepen waarvan u denkt dat ze geïnteresseerd kunnen zijn. De wedstrijd is een geweldige kans voor gemeenschappen en bezoekers van Biospheerreservaten om foto's van de sites te maken en meer over hen te leren.
Er zijn veel andere manieren waarop een Biosfeerreservaat met Wikimedia kan samenwerken. Voor meer informatie klikt u hier. Een persbericht over deze competitie is beschikbaar op de UNESCO-website en op de Wikimedia Foundation-website.
Hoe deel te nemen
Klik op een biosfeerreservaat op de onderstaande kaart:
- Klik op Biosphere Reserve om naar de UNESCO-pagina over de biosfeerreservaten te gaan. Daar vindt u meer informatie over de site en links naar de website van het biosfeerreservaat en een kaart (indien beschikbaar).
- Klik op Enter Competition om naar Wikimedia Commons te gaan, waar u uw afbeeldingen voor dat biosfeerreservaat kunt uploaden.
- Maak een gebruikersnaam op Wikimedia Commons aan of meld u aan op uw bestaande account. Gebruik niet de naam van een organisatie als uw gebruikersnaam.
- Voeg een e-mailadres toe aan uw Wikimedia Commons-account bij de voorkeuren.
- De upload wizard laat 50 afbeeldingen tegelijk in. Als u er meer wilt invoeren, klik dan opnieuw op de link op de kaart. Er is geen limiet op het aantal dat kan worden ingevoerd.
NB: veel biosferen beslaan grote gebieden, waardoor de punten op de kaart niet het hele gebied weergeven. Meer informatie is beschikbaar via de link Biosphere Reserve.
Regels
Alle afbeeldingen moeten:
- Zelf gemaakt zijn; alle inzendingen moeten originele foto's zijn die door hun auteurs zijn geüpload. Foto's die door iemand anders dan de auteur worden geüpload (zelfs met toestemming) worden niet geaccepteerd.
- Geüpload worden tijdens de wedstrijdperiode (5 juni - 30 juni 2016); u bent ook welkom om foto's in te dienen die u in het verleden heeft genomen. Het is belangrijk dat foto's tijdens de wedstrijd worden geüpload.
- Onder een vrije licentie vallen.
- Een geïdentificeerd biosfeerreservaat bevatten: een lijst van in aanmerking komende plaatsen is te vinden op de onderstaande kaart en op de website Man and the Biosphere.
- De afbeeldingen mogen in elke resolutie zijn, maar voor de internationale wedstrijd moeten de afbeeldingen ten minste 2 megapixels (1600x1200) zijn.
- Upload door de onderstaande kaart te gebruiken; afbeeldingen die met de standaard Wikimedia Commons uploadwizard worden geüpload, worden niet opgenomen in de wedstrijd.
- Deelname aan de wedstrijd is gratis en er is geen beperking op het aantal inzendingen per persoon.
- De tien winnende afbeeldingen worden opgenomen in de internationale wedstrijd, de regels voor de internationale wedstrijden zijn hier beschikbaar.
- Foto's kunnen op elk moment worden geüpload op Wikimedia Commons, maar worden niet opgenomen in de wedstrijd als ze na juni 2016 worden geüpload.
Andere activiteiten
Naast Wiki Loves Earth Biosphere Reserves heeft UNESCO alle officiële beschrijvingen van de biosfeerreservaten beschikbaar gesteld onder een Creative Commons-licentie en werkt samen met de Wikimedia-community om ze om te zetten in Wikipedia-artikelen voor alle biosfeerreservaten. Meer informatie
Als u betrokken bent bij een biosfeerreservaat en meer informatie wilt over andere activiteiten, klik dan hier.
Hergebruik foto's
Alle foto's die beschikbaar zijn op Wikimedia Commons, inclusief die die zijn gemaakt als onderdeel van deze wedstrijd, zijn gratis beschikbaar.
Voor vragen en meer details stuur een e-mail naar J.Cummings@unesco.org
- Een Europese bijeneter (Merops apiaster) in het Nationaal Park en Biosfeerreservaat Ichkeul, Tunesië. Foto: Elgollimoh, vrij gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0.
- Karpatische biosfeerreservaat, Zakarpattia-oblast, Oekraïne. Foto van Vian en geretoucheerd door Iifar, vrije licentie onder CC BY-SA 4.0.
- Aalscholvers bij zonsondergang op het vijver van Vaccarès, deel van het Delta du Rhone Biosfeerreservaat, Frankrijk. Foto: Ddeveze, vrij licentie onder CC BY-SA 3.0.