Jump to content

WikiWomenCamp 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page WikiWomenCamp 2023 and the translation is 42% complete.
Outdated translations are marked like this.

WikiWomenCamp 2023 do të bashkojë gra nga vende të ndryshme të lëvizjes Wikimedia, lidere të komuniteteve të tyre përkatëse dhe me përvojë të fortë dhe angazhim të dëshmuar me temën hendekut gjinor. (#wikiwomencamp)

Propozimi u prezantua gjatë Wikimania-Stockholm në 2019. Propozimi fillestar u hartua dhe kërkesa për grant u dorëzua në vitin 2020. Ngjarja nuk mund të organizohej për shkak të pandemisë Covid. Kjo ngjarje është rifillimi i të njëjtit propozim me rishikim të ri të statusit aktual, sfidave dhe nevojave.


Objektivat e kampit

Ne synojmë të ofrojmë një përvojë të pasur dhe informacion cilësor, ide dhe bashkëpunim për pjesëmarrësit që të eksplorojnë në të ardhmen. Ne jemi të përkushtuar të sjellim gra nga prejardhje të ndryshme për t'iu bashkuar programit treditor që përfshin shënime kryesore, prezantime, seminare dhe diskutime, të fokusuara në rolet dhe të ardhmen e grave në lëvizje, së bashku me fokusin kryesor për të kapërcyer hendekun gjinor. Duke qenë se hendeku gjinor është një nga prioritetet e identifikuara, kjo platformë do të na ndihmojë të planifikojmë veprimet e nevojshme dhe mbështetjen e nevojshme për të zgjeruar iniciativat e vazhdueshme.

Shpresojmë të kemi një përfaqësim të gjerë nga e gjithë bota, me shumë përvoja për t'u ndarë. Meqenëse mentorimi pati vërtet një ndikim pozitiv në Wikimedian Gratë indiane që postojnë programin “Wiki Women for Women Wellbeing” dhe “Women Train the Trainer”, ne dëshirojmë të lehtësojmë lidhjet dhe mundësitë e mentorimit për bashkëpunim midis drejtuesve të lëvizjes me programe të ngjashme ose plotësuese në të gjithë globin. Kjo pritet të krijojë një rrjet të fortë grash anembanë globit dhe gjithashtu do të ndihmojë në hartimin e aktiviteteve ose programeve më me ndikim, reciprokisht të dobishme dhe të shumëanshme.

Nga rezultatet e sondazhit para Covid, ne mund të shihnim qartë pritshmëritë e komuniteteve pasi kishte një shumicë të qartë preferencash për tema si Hendeku gjinor në përfaqësimin e redaktorëve, udhëheqjen dhe përmbajtjen në internet. Së bashku me këtë, fushat e tjera të preferuara të interesit ishin rekrutimi dhe mbajtja e redaktorëve (grave), veprimet për të luftuar ngacmimin dhe krijimi i grupeve mbështetëse efikase dhe të përgjegjshme. Ne do të ofrojmë gjithashtu trajnime të avancuara Wiki si, vlerësimi i një rezultat programi, analizë ankete, mjete, etj.

Ai sondazh theksoi çështjet e zakonshme me të cilat përballen Gratë Wikimediane në të gjithë globin, ai kërkon ndryshimin e planit të veprimit. Statistikat e sondazhit mbështesin planifikimin dhe dizajnimin e aktiviteteve të ardhshme sipas Wikimedia - Procesi i Strategjisë së Lëvizjes 2030.

Ne dëshirojmë të krijojmë një grup njerëzish me të njëjtin mendim me prejardhje dhe ekspertizë të ndryshme, njerëz brenda lëvizjes Wikimedia dhe organizatave të tjera të lidhura, të cilët mund të mësojnë nga njëri-tjetri dhe duke mos e kufizuar ngjarjen në diskutime thjesht mbi përvojat. , arritjet dhe çështjet, por edhe të stuhi mendimesh për të ardhmen duke u fokusuar në mënyrën se si mund ta zgjerojmë fushëveprimin duke hartuar aktivitete të reja dhe plan veprimi për të reduktuar hendekun gjinor në përmbajtje dhe lëvizje.

Venue

New Delhi, India

Data të rëndësishme

 • Publikimi i formularit të anketës para ngjarjes - 07 shkurt 2023
 • Mbyllja e formularit të anketës para ngjarjes - 28 shkurt 2023
 • Publikimi i Anketës për Angazhimin e Komunitetit 2-10 mars 2023
 • Mbyllja e Anketës për Angazhimin e Komunitetit 2-31 Mars 2023
 • Data e lëshimit të formularit të bursës - 13 qershor 2023
 • Data e mbylljes së formularit të bursës - 4 korrik 2023
 • Call for self-funded affiliates - 27 korrik 2023
 • Call for trainers - 28 korrik 2023 - Closed

Social Media

Follow us on Facebook – WikiWomenCamp

Data Privacy Statement : WWC 2023

At the Wiki Women Camp 2023, your privacy and data security are of utmost importance to us. This Data Privacy Policy Statement outlines how we collect, use, and protect your personal information before, during and after the conference.

Collection and Use of Personal Information

 1. Registration Information: When you register for the conference, we collect personal information such as your name, email address, organization, and country. This information is necessary for registration purposes and to provide you with updates and relevant information regarding the conference.
 2. Session Attendance: We may collect data on the sessions you attend during the conference. This information helps us understand attendee preferences and improve future events.
 3. Communication: We may contact you for feedback, surveys, or important updates related to the conference or future Wikimedia events. You may choose to unsubscribe from these communications at any time.

Data Security and Retention

 1. Confidentiality: We have implemented appropriate physical, technical, and organizational measures to safeguard your personal information against unauthorized access, loss, or alteration. We limit access to your personal information to authorized personnel who need it for the purposes mentioned above.
 2. Data Sharing: We do not sell, trade, or disclose your personal information to third parties unless required by law or with your explicit consent. However, we may share aggregated and anonymized data for statistical purposes.
 3. Data Retention: We retain your personal information for as long as necessary to fulfill the purposes for which it was collected or as required by applicable laws and regulations.

Your Rights

 1. Access and Correction: You have the right to access and correct any personal information we hold about you. If you need assistance in doing so, please contact us using the details provided below.
 2. Data Deletion: You may request the deletion of your personal information. However, please note that certain legal obligations or legitimate interests may prevent immediate deletion.
 3. Consent Withdrawal: You may withdraw your consent for us to process your personal information at any time. This withdrawal will not affect the lawfulness of processing based on consent before its withdrawal.

Contact Information

If you have any questions, concerns, or requests related to your personal information or this Data Privacy Statement, please contact us via email at admin@wikiwomencamp.org

Updates to the Data Privacy Statement

This Data Privacy Statement may be updated periodically to reflect any changes in our practices or legal requirements. The revised version will be posted on our page and any significant changes will be communicated to you directly.

By participating in the Wiki Women Camp, you agree to the terms of this Data Privacy Statement.

We appreciate your trust and assure you that we will handle your personal information with utmost care and respect for your privacy.

Last Updated: 30th September 2023

Shih edhe