維基考古學家

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikiarchaeologist and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.

維基考古學家兼備人類學家考古學家之特徵。他們回顧條目之「古代史」,嘗試重建早年維基人之「生活方式」及衝突之本質。少數情況下,事件之當事人可能活躍至今,此時維基考古學家抑或向其徵詢,抑或從遙遠之處觀察其行為。非常遗憾的是,能夠「保持初心」的維基人極為稀有,也因此必須進行更多準確、深入之研究。

維基考古學家亦常檢視各種古老頁面,以求修復因剪貼移動等操作而佚失之頁面歷史。當然也有可能就只是好奇罷了。

參見