Jump to content

Wikimédia France/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimédia France and the translation is 100% complete.

Wikimedia Frankrijk - Vereniging voor het vrij delen van kennis is een non-profit Franse vereniging, die gebruikers van Wikimedia-projecten samenbrengt. De vereniging werd opgericht op 24 oktober 2004 in Parijs en heeft als belangrijkste missie het ondersteunen van Wikimedia-projecten en hun medewerkers. Tegen het einde van 2023 had de vereniging ongeveer 350 leden.

Activiteiten van de vereniging

De vereniging leidt en ondersteunt vele projecten om inhoud over Wikimedia-projecten te leveren, om verschillende publieke belangen te vergroten door bijdragen, enz.

Hulp van de vereniging

Wikimedia Frankrijk heeft tot doel bijdragers aan Wikimedia-projecten (Wikipedia, Commons, enz.) te ondersteunen. Deze ondersteuning wordt gefaciliteerd als u lid bent van de vereniging. Maar of u dat nu bent of niet, de vereniging kan u helpen, bijvoorbeeld door middel van een microfinanciering (een subsidie). Aarzel niet!

Ondersteuning door vrijwilligers
Microfinanciering – Uitlenen van apparatuur

Hoe kan ik deelnemen aan de activiteiten ? Hoe kan ik me aanmelden ?

Bent u lid van de vereniging en wilt u weten welke activiteiten u kunt doen? Bent u een geen lid van de organisatie, maar wilt u deelnemen aan de activiteiten van de leden?

Doe mee

Als u meer betrokken wilt raken, kunt u ook lid worden van Wikimedia Frankrijk.

Idee insturen

Heeft u een idee van wat u kunt doen voor de Wikimedia-projecten? Of een idee om de interne werking van de vereniging te verbeteren? De ideeënbus is voor u.

Activiteiten bijhouden

Met de lijst discussions(_AT_)lists.wikimedia.fr, toegankelijk voor leden, kunt u bepaalde activiteiten volgen. Op de pagina voor het bijhouden van links kunt u alle wijzigingen bekijken die op Meta zijn aangebracht.

Aan Wikimedia doneren

De Wikimedia Foundation en Wikimedia France zijn twee verschillende entiteiten die samenwerken om Wikipedia en andere projecten voor het vrij delen van kennis te ondersteunen. De Wikimedia Foundation werkt op een globaal niveau, met technologische hulp en ondersteuning voor vrijwilligers en projecten. Wikimedia Frankrijk, gevestigd in Parijs, richt zich vooral op acties in Frankrijk, in het Frans en in Franstalige gemeenschappen.

De donaties aan de Wikimedia Foundation zijn in Frankrijk niet aftrekbaar. Als u in Frankrijk een belastingverlaging wilt ontvangen, kunt u uw donatie naar Wikimedia Frankrijk sturen via https://dons.wikimedia.fr/

Contact