Jump to content

Wikimédia France

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimédia France and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimédia France - förening för främjandet av fri kunskap (franska: Wikimédia France — Association pour le libre partage de la connaissance) är en fransk icke-vinstdrivande förening som för samman Wikimedias användare. Föreningen skapades den 24 oktober 2004 i Paris, och dess huvudsakliga målsättning är att stödja Wikimedias projekt och dess användare. I slutet av 2023 hade föreningen 350 medlemmar.

Föreningens aktivitet

Föreningen driver och stödjer ett antal projekt som syftar att tillhandahålla innehåll på Wikimedias projekt, möjliggöra för olika målgrupper att bidra, osv.

Få hjälp från föreningen

Wikimédia France har en inriktad målsättning att stödja bidragsgivare på Wikimedias projekt (Wikipedia, Commons, osv.). Detta stöd underlättas om du är medlem i föreningen. Men om du inte är det kan föreningen stödja dig via, till exempel mikrofinansiering (ett bidrag). Tveka inte!

Stöd till volontärer
Wikimedia France/Micro-financement|Mikrofinansiering]] - Utrustningslån

Hur kan jag bidra? Hur blir jag medlem?

Är du medlemmar i föreningen och vill veta hur du kan bidra? Är du bidragsgivare och inte medlem men vill ta del av medlemmarnas aktiviteter?

Engagera dig

Vill du engagera dig ännu mer, kan du bli medlem i Wikimédia France.

Skicka in en idé

Har du en idé om saker att göra för Wikimedias projekt? Eller en bra idé för att förbättra föreningens inbördes aktivitet? Då finns idélådan för dig.

Spara förslaget

Listan discussions(_AT_)lists.wikimedia.fr, tillgänglig för medlemmar, låter dig följa viss aktivitet. Sidan spåra länkar låter dig visa alla ändringar som gjorts på Meta.

Donera till Wikimédia

Wikimedia Foundation och Wikimédia France är två olika entiteter, som tillsammans stödjer Wikipedia och de andra projekten för delning av fri kunskap. Wikimedia Foundation arbetar på global nivå och erbjuder tekniskt stöd och stöd till projektets bidragsgivare. Medan Wikimédia France, baserad i Paris, speciellt koncentrerar på aktiviteten i Frankrike, innehållet på franska och den franskspråkiga gemenskapen.

Donationerna till Wikimedia Foundation är inte avdragsgilla i Frankrike. Vill du bidra till en lägre kostnad i Frankrike, bör du donera till Wikimédia France på https://dons.wikimedia.fr/

Kontakt