Wikimedia Diversity Conference 2017

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Diversity Conference 2017 and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.
Main Program Scholarships Ambassadors Volunteers Participants Venue and visa Travel guide Discussion DocumentationHvorfor en konferanse om mangfold?

Wikimedias visjon er å gi hver enkelt person fri tilgang til å bidra til summen av all menneskelig kunnskap, og den fungerer som en motivasjon til å gjøre inkluderende tiltak for å forbedre kvaliteten på våre prosjekter og for å opprettholde og utvide vårt frivillige miljø og våre samarbeidspartnere. Med disse verdiene til grunn, finner vi inspirasjon til å gjøre Wikipedia- og Wikimediaprosjekter inkulderende for et bredt spekter av individer og frivillige, bakgrunner og kunnskap. Og vi veit det er mye som gjenstår å gjøres.

Mange ideer om å øke mangfoldet har blitt omgjort til handling gjennom Wikimediabevegelsen, så (mangelen på) mangfold fortsetter å være en kilde til inspirasjon for mange Wikimedia-frivillige til å iverksette tiltak og fremme misjonen om fri kunnskap.

Wikimedia Sveriges plan for denne konferansen er å være et tematisk rom for Wikimedianere til å diskutere og dele innsikt og erfaringer fra slike initiativ. Hva har vi lært om å gjøre inkluderende tiltak fra et bredt spekter av initiativ, for å øke mangfoldet i Wikimedia-prosjekter på Wikimediamåten? Hvordan kan denne (kollektive) kunnskapen guide videre handlinger?

Vi ønsker å skape en konferanse som tilbyr en plattform for delte erfaringer fra arbeidet med mangfold i Wikimedia. Deltakere kan komme sammen og diskutere ulike aspekter ved mangfoldet, slik som kjønn, fysiske og mentale evner, lingvistikk, geografi og etnisk mangfold. Sammen kan vi utforske hva disse aspektene har til felles når det gjelder makt, deltakelse og privilegier, og hvordan de relaterer til kvalitet og relevans av fri kunnskap. Fra disse forbindelsene håper vi å danne en felles forståelse av hvordan mangfold styrker Wikimedias infytelse, og måter å samarbeide på og bygge kapasitet for å nå målene for bevegelsen vår.

Vi er glade for å kunne fortelle at Katherine Maher, administrerende direktør for Wikimedia Foundation, kommer til å delta på konferansen.

Hvem er konferansen for?

Vi ønsker spesielt velkommen deltakere fra underrepresenterte grupper i Wikimedia, deltakere fra minoritetsgrupper og samfunn, og mangfoldsledere i Wikimedia og oppdragsgivende organisasjoner.

Programkomité

Beslutningene vedrørende programmet for konferansen blir tatt av de de erfarne teammedlemmene. Programkomiteen mottar med glede forslag og innspill på diskusjonssiden.

Medlemmer (flere medlemmer vil ble lagt til)

Registrering

Registreringen for Wikimedia Diversity Conference 2017 er nå åpen.

(All questions can be found here)

Hvorfor registrere seg?

  • Delta: Alle interesserte deltakere må registrere seg for å vise sin interesse for å delta på konferansen og at de kvalifiserer gitt temaet på konferansen.
  • Form programmet: Den første delen av registreringen handler om konferanseprogrammet og spørsmålene er for interesserte deltakere til å la organisasjonsteamet vite hva de ønsker å lære, dele og hvilken type erfaring de har fra arbeid med mangfold i Wikimedia. Deltakerne er kjernen i konferansen.
  • Lede aktiviteter: Enhver som registrerer seg kan indikere om de vil lede aktiviteter under konferansen, for eksempel foredrag, diskusjoner og/eller opplæring. På bakgrunn av denne informasjonen vil organisasjonsteamet tilnærme seg deltakerne om hvordan man skal delta i konferansen og aktivt bidra til å forme programmet. Det vil ikke være en tradisjonell separat innleveringsprosess for forslag.
  • Søk om stipend: Registreringsskjemaet har også en del for stipendsøknader og deltakere som ønsker å søke stipend 2 og 3, må gjøre det innen 20. august.

Kontakt

Ta gjerne kontakt!

Wikimedia Diversity Conference

Informasjon

Schedule

Program

Hashtag

Hashtag: #DivCon17


Livrustkammaren is sponsoring a venue at the Royal Palace for the social activity on Friday.
The Swedish Post and Telecom Authority is funding our work with Wikispeech.