Избори на Фондация Уикимедия/2017/Съвет на настоятелите/Покана за представяне на кандидатури

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Call for candidates and the translation is 100% complete.
Info Изборите приключиха на 11 юни 2017. Гласове повече няма да се приемат.
Резултатите бяха обявени на или преди 19 юни 2017. Моля, помислете за оставяне на отзиви по отношение на изборите през 2017 г. на направената след изборите страница.

Моля, помогнете да наберем кандидати за избирани от общността настоятели

Уважаеми колеги,

предстоящото гласуване в общността за избор на трима кандидати, които да служат в Съвета на настоятелите на Фондация Уикимедия настоятелство (за по-кратко - Съвет) е прекрасна възможност за набиране на опит за приобщаване, разнообразие и експертни знания. Бихме искали членовете на Съвета да бъдат по-разнообразна и компетентна презентация на общностите и проектите ни. Добрата новина е: това зависи абсолютно от Вас. Моля, участвайте, предложете някого и обмислете себе като възможност.

Имаме нужда от Вашата помощ, за да достигнем общностите, в Уикимедия и извън нея, които да представят отлични потенциални кандидати с опит в обслужването на различни роли в уикимедианското движение (включително писатели, редактори, разработчици, изследователи, лидери на уикипроекти и т.н.), които също така:

  • Имат високи нравствени качества, способността да се застъпват за гледна точка, да устояват на натиск, мислят самостоятелно и да могат да постигат консенсус;
  • Има богат опит в областите на технологии и продукти, стратегия, финанси, управление на съвет или да имат значителен професионален опит в областите, важни за работата на Съвета;
  • Има приемлив управленски опит (преподаване, управление на хора, управление на проекти, по-голям опит в съвет на организации с нестопанска цел, по-специално международни организации и т.н.);
  • Имат опит от други съвети или ръководни позиции, особено в организации с нестопанска цел или FLOSS организации;
  • Добавят към разнообразието по някакъв начин или имат доказана активистка биография в областта на многообразието - включително полова идентичност и изразяване, география, сексуална ориентация, различен културен опит, различни доходи, раса, религия, семейно положение, физически и умствени способности, и т.н.).

Всички потенциални кандидати трябва да могат да общуват и дискутират на английски език, тъй като това е езикът, който използваме в нашите дискусии в съвета. Ако имате основно ниво на английски език, ние ще Ви осигури подкрепа и обучение като част от Вашето присъединяване. Ефективните настоятели също така са движени от мисията, мислят стратегически, те са тактични, имат висока почтеност и зачитат и са ориентирани към общността. Кандидатите трябва да бъдат в състояние да оставят зад себе си личните си любими проекти или "домашни" въпроси за решение.

Като цяло, ангажираното време за стандартните услуги е около 75 часа на година (с изключение на пътуванията). Членовете на Съвета допълнително ще решат да отделят време за един или повече комитети на Съвета, за подпомагане и предоставяне на съвети към Изпълнителния директор и екипа му, или за насърчаване на уикимедианското движение чрез речи и свързване с уикимедианските общности. Всички позиции в Съвета са неплатени и са предвидени в услуга на движението.

Приканваме също така кандидатите от всички наши проекти и общности, които обмислят да се кандидатират за Съвета да направят това, и насърчаваме всички квалифицирани избиратели да участват чрез задаване на въпроси и гласуване. Имаме нужда от пълното участие на уикимедианската общност за да гарантираме, че Съветът е толкова силен и разнообразен, колкото трябва за да върви напред. Моля, помогнете ни да намерим кандидати, които имат гледна точка и гласове, които в момента са по-слабо представени, но чието участие е от решаващо значение за бъдещето на нашите проекти.

За да намерите повече информация или да публикувате Вашата номинация, моля посетете началната страница на изборите .

Благодарим Ви за подкрепата, Съвет на настоятелите на Фондация Уикимедия