Jump to content

Избори на Фондация Уикимедия/2017/Съвет на настоятелите/Въпроси

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Questions and the translation is 100% complete.


Info Изборите приключиха на 11 юни 2017. Гласове повече няма да се приемат.
Резултатите бяха обявени на или преди 19 юни 2017. Моля, помислете за оставяне на отзиви по отношение на изборите през 2017 г. на направената след изборите страница.

Инструкции

Избиратели

От 7 април до 20 април 2017 г., членовете на уикимедианското движение могат да подават въпроси чрез тази страница към кандидатите за Съвета на настоятелите. Можете да зададете въпрос на всеки език; Изборният комитет ще направи опит за превод.

В допълнение към задаването на въпрос, можете да одобрите или да коментирате въпросите, зададени от други.

На 21 април 2017 г., Изборният комитет ще събере въпросите към кандидатите за даването на отговори от началото на 21 април.

Този метод е използван за да направи процеса по-достъпен и лесно управляем за кандидати, преводачи, Изборния комитет и избирателите. Молим хората да зачитат времето на всички участници, и да не използват страниците за въпроси за препратки към други страници с повече въпроси, или да не се свързват с кандидатите на техните беседи или чрез електронна поща. Благодарим Ви предварително за уважението и учтивостта.

Кандидати

Моля не отговаряйте на въпросите, преди Изборният комитет да публикува събрания списък на 21 април 2017 г.

Силно препоръчително е отговорите на въпросите да не надвишават около 1 600 знака на въпрос (без да се броят интервалите). Моля, не препращайте към друга страница, съдържаща разширен отговор, макар че са подходящи съответни препратки, използвани за описателни цели. Поради броят на избирателите и кандидатите, това е необходимо, за да се запазят тези страници за четене и информативност и поради това да са полезни за избирателите.

Директория

За четливост, страницата за въпроси ще бъде разделена на подстраници, всяка от които съдържа пет въпроса и отговорите на кандидатите.

Въпроси/1

  1. Защо би трябвало да сте член на Съвета?
  2. Влияние на общността върху Съвета
  3. Потенциален конфликт на интереси
  4. Разнообразие на Съвета/ движението
  5. Обществени политики и политическа позиция

Въпроси/2

  1. Приоритети по време на мандата Ви
  2. Отстраняване на членове
  3. Размер и обхват на Фондацията
  4. Уикимедия като глобално движение
  5. Изграждане на доверие


Указател на поставените въпроси

В допълнение към задаването на въпрос, можете да одобрите или да коментирате въпросите, зададени от други.