Избори на Фондацијата Викимедија/2021/2021-09-07/2021 Исход/Накратко

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/2021-09-07/2021 Election Results/Short and the translation is 100% complete.

Изборите завршија на 31 август 2021 г. Повеќе не се прифаќаат гласови.
Исходот е објавен на 7 септември 2021 г. Мислења за изборите можете да дадете на страницата за поизборна анализа.

Избори за Доверители 2021
Главна страница
Кандидати
Информации за гласањето
Единечен пренослив глас
Исход
Расправа
ЧПП
Прашања
Приредување
Преведување
Документација
Кутијава: преглед · разговор · уреди

Исход од изборите за Одбор на доверители со досега најголемо учество

Им благодариме на сите што гласаа на Изборите за Одбор на доверители 2021. Комисијата ги разгледа гласовите за избор на четири нови доверители. Рекордни 6.873 лица од 214 различни проекти дадоа важечки гласови. Најголема поддршка добија следниве четири кандидати:

  1. Rosie Stephenson-Goodknight
  2. Victoria Doronina
  3. Dariusz Jemielniak
  4. Lorenzo Losa

Иако кандидатите ги добија своите места со гласање на заедницата, тие сè уште не во Одборот. Сега следува да ги поминат проверките и да ги задоволат условите наведени во правилникот. Одборот ќе ги назначи новите доверители до крајот на месецов ако сè биде во ред.

Прочитајте го целото соопштение.