Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Farah Jack Mustaklem/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Farah Jack Mustaklem and the translation is 100% complete.

Farah Jack Mustaklem (Fjmustak)

Fjmustak (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Fjmustak a Wikimedia Conference 2018
 • Personals:
  • Nom: Farah Jack Mustaklem
  • Ubicació: Palestina
  • Llengües: ar-N, en-N, fr-3, he-3, es-2, nl-1
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 2005
  • Wikis on és actiu: arwiki, enwiki, commons, meta
statement (Not more than 450 words) Em dic Farah Jack Mustaklem i sóc un viquip(m)edista de Palestina. La meva participació amb la Viquipèdia va començar el 2005, quan vaig començar a editar en àrab i després a la Viquipèdia en anglès i, posteriorment, a carregar fotos a Commons.

Soc membre fundador i antic tresorer del grup d'usuaris de Wikimedistes del Llevant i membre del recentment format Grup d'Usuaris Wikimedistes Àrabs. També vaig formar part del Comitè d'Afiliacions durant dos anys. Com a part de les meves activitats al Grup d'Usuaris Wikimedistes del Llevant, també vaig participar en el llançament del Programa Educatiu de la Viquipèdia a Palestina.

Fora de la wiki, he realitzat diversos tallers de la Viquipèdia per promoure la contribució al coneixement lliure a Palestina, així com un taller de la Viquipèdia per a refugiats sirians als Països Baixos. També he estat actiu a l'hora d’aclarir algunes idees errònies generalitzades sobre la Viquipèdia, ja sigui a les xarxes socials, als mitjans tradicionals o al boca-orella.

Crec fermament que el lliure accés al coneixement és un dret humà bàsic universal i que els drets digitals són primordials per crear una societat global lliure i oberta. Com a tal, he participat en la defensa dels drets humans i altres drets humans al món àrab i fora. Aprecio molt aquest activisme i espero que el moviment Wikimedia tingui un paper més important en la promoció d'aquests drets. Si soc escollit membre de la Junta, faré que aquesta sigui una de les meves principals prioritats.

Enginyer de programari de professió, passo gran part del meu temps darrere d'una pantalla (ja sigui per a la feina, per a la Viquipèdia o per a la promoció digital). Quan no estic al meu ordinador, un dels meus passatemps favorits és participar al concurs setmanal de preguntes Quiz Night. Acredito la Viquipèdia i el temps que he dedicat a examinar-la enriquint els meus coneixements generals i ajudant el meu equip a mantenir la seva posició de lideratge. Altres aficions inclouen el senderisme, la fotografia i passar temps amb la meva família.

Vaig néixer als Estats Units i he viscut la meva vida entre els Estats Units i Palestina, motiu pel qual puc reivindicar tant l'anglès com l'àrab com a llengües natives. Tinc una passió per la lingüística i per aprendre idiomes nous. Viure en dues societats molt diferents m'ha ajudat a obtenir una perspectiva matisada de la vida i m'ha fet apreciar millor les diferències culturals que existeixen entre les persones, així com la humanitat comuna que les uneix.

Top 3 Board priorities - Incrementar la diversitat a la Junta i representar les comunitats marginades.

- Promoure més transparència en la governança i la presa de decisions de la WMF.

- Alinear la WMF amb els drets digitals i altres moviments pels drets humans, ja que el coneixement lliure és un dret per a tothom.

Top 3 Movement Strategy priorities Garantir l'equitat en la presa de decisions

Innovar en coneixement lliure

Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:54, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 01:02, 30 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys: Sóc viquimedista des del 2005. He estat cofundador d'un grup d'usuaris i membre de l'AffCom.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

<1: No he tingut cap experiència directiva significativa en aquest nivell.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

2-5 anys: Vaig formar part de la junta del Grup d'Usuaris Viquimedistes del Llevant.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10+ anys: Vaig participar en la fase inicial de l'estratègia de la WMF. A més, soc partidari dels drets digitals i d'altres drets humans, ja que he participat en diverses xerrades i conferències sobre l'estat dels drets digitals a Palestina. També soc un gran defensor del coneixement lliure.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí: els palestins han d'afrontar i continuen afrontant fins als nostres dies discriminacions, tant a Palestina com a l'estranger

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Sí: he viscut parts significatives de la meva vida tant als Estats Units com a Palestina

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí: la meva llengua materna, a més de l'anglès, és l'àrab. Parlo/entenc a diversos nivells francès, hebreu, castellà i neerlandès.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Sí/NoSí: segueixo vivint en un país on hi ha molt poca llibertat política.