Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Mike Peel/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Mike Peel and the translation is 100% complete.


Mike Peel (Mike Peel)

Mike Peel (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Jo el 2017
 • Personals:
  • Nom: Mike Peel
  • Ubicació: Tenerife, illes Canàries, Espanya
  • Llengües: en-N, es-1, pt-BR-1, fr-1, python, C
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 2005
  • Wikis on és actiu: Viquipèdia en anglès, Commons, Wikidata
statement (Not more than 450 words) Sóc principalment actiu a la Viquipèdia en anglès, Commons i Wikidata, amb més de 350.000 edicions combinades des del 2005. Treballo tant en la creació de contingut (articles nous, ampliació d'articles, noves fotografies) com en el wikignoming (per exemple, enllaçant viquipèdies, Wikidata, Commons). Vaig ser autor de la infotaula multilingüe de Wikidata utilitzada en més de 3 milions de categories de Commons, he operat el Pi bot (més de 8 milions d’edicions, principalment a Wikidata i Commons) i vaig co-crear el terme "editathon" amb el primer esdeveniment a la Biblioteca Britànica el 2011.

Vaig ser cofundador de Wikimedia UK i en vaig ser membre de la junta durant els seus primers cinc anys, ja que es va crear com a organització benèfica i es va convertir en una organització consolidada. Vaig formar part del Comitè de Distribució de Fons durant quatre anys, tant al comitè inicial el 2012-2014 com en un altre mandat el 2015-2017. Formo part de Wiki Movimento Brasil des del 2019 (de manera informal des del 2016), tot contribuint activament a una afiliació pròspera en una comunitat emergent. Això ha ampliat la meva comprensió dels diversos reptes als quals s'enfronta el nostre moviment, particularment donades les realitats locals i la necessitat d'abraçar la diversitat.

De dia sóc un radioastrònom que treballo per a projectes internacionals de telescopis col·laboratius. He viscut al Regne Unit i al Brasil i actualment treballo a Espanya (he estat aprenent portuguès i castellà).

M'agradaria aportar la meva experiència de tot el moviment Wikimedia a la junta de la WMF. La meva experiència m'ha donat una visió general del moviment Wikimedia, i he entès diversos afiliats tot formant-ne part de diversos i tot revisant les seves activitats a través de l'FDC. Al mateix temps, sóc membre actiu de la comunitat a la wiki i entenc els diferents punts de vista de diversos projectes de Wikimedia.

Vinculat amb l'estratègia general del moviment Wikimedia, m'agradaria veure una centralització menor a la WMF de la despesa i els recursos del moviment, amb un augment corresponent en l'ús (i el creixement) de l'experiència i el lideratge dels afiliats de Wikimedia a les seves àrees geogràfiques i/o especialitats. També m'agradaria que la Junta (i la WMF més generalment) esdevingués més transparent i participés més amb la comunitat.

Top 3 Board priorities 1. Nova contractació d'un director executiu, incorporació i procés de transició global

2. Incrementar la transparència i el compromís de la junta i de l'organització de la WMF amb la comunitat Wikimedia

3. Proporcionar orientacions per reequilibrar la feina feta per la WMF vs. afiliats vs. comunitat

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Incrementar el compromís amb les comunitats emergents, tot aprofitant al màxim els punts forts de les comunitats més privilegiades

2. Desenvolupament tècnic sostenible i innovador

3. Incrementar la interacció amb organitzacions germanes (per exemple, GLAM)

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:21, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:14, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta


Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys. Actiu a la Viquipèdia en anglès (editant des del 2005, administrador des del 2007, ~70.000 edicions), Commons (editant des del 2006, administrador des del 2018, ~110.000 edicions, ~40.000 fotos pujades), Wikidata (editant des del 2013, administrador des del 2020, ~170.000 edicions). Escric codi de bot i opero el Pi bot des del 2017 (+8,3 milions d'edicions). Sóc membre de Wikimedia UK (membre núm. 2) i de Wiki Movimento Brasil. He organitzat esdeveniments de Wikimedia com viquimaratons, estudiants becaris supervisats que treballen en projectes de Wikimedia (actualment dos estudiants Outreachy finançats per la WMF), he assistit a Wikimanias, conferències de Wikimedia, etc.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

5-10 anys. Vaig ser membre de la junta de Wikimedia UK durant 5 anys, exercint diverses funcions com a secretari, president i secretari dels membres. Vaig estar a l'FDC durant dos mandats = 4 anys, inclòs com a secretari.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

<1 any. Treballo en el món acadèmic, on actualment sóc investigador postdoctoral. Tinc experiència amb la supervisió d'estudiants, la docència i la gestió de projectes complexos. Això inclou la participació en col·laboracions internacionals de telescopis, on treballo en tots els aspectes de projectes multimilionaris: des de maquinari de telescopis, fins a segmentació d'anàlisi de dades, passant per publicacions científiques i divulgació pública.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10 anys. Vaig estar en el món acadèmic des que vaig començar com a estudiant de doctorat el 2006. Com a astrònom, escric molts codis per analitzar dades i entenc generalment el desenvolupament de programari.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Yes/No

No. Sóc un home blanc, dels quals n'hi ha molts a la comunitat de Wikimedia. He viscut al Brasil i actualment visc a Espanya, així que tinc experiència multicultural. També treballo en col·laboracions internacionals que inclouen participants, per exemple, del Brasil, Sud-àfrica, la Xina, Corea del Sud i el Japó.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Yes/No

Sí. Vaig néixer al Regne Unit, he viscut al Brasil i actualment estic a Espanya.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Yes/No

No. Sóc anglòfon. Estic aprenent espanyol i parlo una mica de portuguès i francès, però n'hi ha prou amb mantenir-me sense conversar. A més, domino Python.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Yes/No

No. Tant el Brasil com l'Estat espanyol tenen històries no democràtiques, de les quals he vist evidències (i he documentat memorials), però no les he experimentat de primera mà.