Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Vinicius Siqueira/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Vinicius Siqueira and the translation is 100% complete.

Vinicius Siqueira (Vini_175)

Vini_175 (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Vinicius Siqueira.jpg
Vídeo de la declaració (també en Spanish and portuguès))
  • Editorials:
    • Wikimedista des de: 2007
    • Wikis on és actiu: ptwiki, Commons
statement (Not more than 450 words) El nostre moviment està travessant canvis significatius mentre definim nous eixos rectors i discutim nous models de governança. Un d'aquests canvis, com es va remarcar en el procés d'estratègia, ha estat la importància de donar poder veus del Sud Global i de comunitats marginades al Nord Global. Aquesta candidatura, fins a cert punt, sorgeix d'aquest procés.

Quant a mi:

Vull canviar el món per fer-lo més just i democràtic, així com també més alineat amb una concepció radical de la justícia social. Aquesta és la visió que, quan tenia 14 anys, em va motivar a realitzar les meves primeres edicions en la Viquipèdia en portuguès, el 2007, i que ha orientat des de llavors el meu compromís amb el moviment.

Soc actualment el vicepresident de Wiki Movimento Brasil, el grup afiliat brasiler, i he actuat com el seu punt de contacte amb la Fundació Wikimedia. Estic particularment actiu en els nostres comitès de diversitat i comunicació, i en els nostres projectes sobre descolonització. També he participat en altres grups afiliats, especialment en Wiki Project Med, on em vaig ocupar com a membre de la comissió directiva. Edito majorment a la Viquipèdia en portuguès. La meva disponibilitat com a voluntari és compatible amb la càrrega de treball esperada com a membre de la junta directiva de Wikimedia.


Visc al Brasil i treball com a metge en barris pobres de Rio de Janeiro. També sóc professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Estácio de Sá. Sóc un activista del moviment per un accés equitatiu a medicaments essencials i a una cobertura universal de la salut.

Sóc un home gai i un defensor actiu dels drets LGBTQIA+ al meu país d'origen.

Quant als meus objectius:

Per complir la nostra missió hem d'anar cap a un sistema de governança que garanteixi major diversitat d'usuaris i contingut. Hem avançat en dissenyar aquest sistema; ara necessitem assegurar-nos que els processos de presa de decisions siguin empoderadors, rellevants i equitatius per a tothom.

Necessitem més wikimedistes del Sud Global i de comunitats marginades del Nord Hlobal en posicions rellevants dins del moviment, incloent-hi a la Junta Directiva. Una major diversitat contribuirà a promoure un involucrament més significatiu de les comunitats i demografies que han estat sistemàticament relegades al nostre moviment. També promourà els nous lideratges locals i regionals que necessitem per avançar cap a una estructura més descentralitzada. Una major diversitat contribuirà a millorar la rendició de comptes i a dissenyar mecanismes innovadors que involucrin a la comunitat.

En conclusió, el meu objectiu com a membre de la junta seria contribuir a assolir la visió que hem establert en l'Estratègia del Moviment, amb la convicció que la Fundació Wikimedia ha de pregonar amb l'exemple.

Top 3 Board priorities 1. Garantir l'equitat en la presa de decisions

2. Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge

3. Augmentar la sostenibilitat del moviment

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Garantir una governança participativa capacitada.

2. Assegurar la diversitat i l'equitat en els processos de presa de decisions.

3. Defensar una Internet per i per a tothom, en què invertim en la democratització de l'accés i la producció de coneixement, i potenciem les comunitats del Sud Global i les comunitats marginades del Nord Global.

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Artículo bueno.svg Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:29, 1 July 2021 (UTC)Reply[reply]
Identificació: Artículo bueno.svg Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:11, 29 June 2021 (UTC)Reply[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys: Vaig començar a editar la Viquipèdia quan tenia 14 anys, el 2007. He ocupat diverses posicions a la Viquipèdia en portuguès. També sóc membre fundador de Wiki Moviment Brasil i Wiki Project Med.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

2-5: Sóc el vicepresident de Wiki Moviment Brasil des 2017. És l'únic grup afiliat al Brasil i estem en procés de postular-nos per obtenir el reconeixement com a capítol.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

<1 any: No tinc experiència executiva en una organització amb el mateix nivell de complexitat i abast que la Fundació Wikimedia. La meva activitat s'han orientat majorment cap a organitzacions de base en les comunitats de baixos recursos al Brasil, particularment a Rocinha, la favela més gran del país.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10 anys: He estat un activista per la justícia social i defensor dels drets humans en tots els períodes de la meva vida. Vaig ser líder estudiantil. Vaig triar ser metge per treballar amb les persones de baixos recursos en zones urbanes. Com a professor universitari, el meu objectiu és aconseguir que els estudiants vegin la medicina com una pràctica de justícia social. Em vaig unir al moviment Wikimedia perquè tot el coneixement importa i és transformador.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Sí.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Sí. Quan vaig néixer, el Brasil ja havia realitzat la seva transició a la democràcia, per la qual cosa no tinc experiència directa amb un règim autoritari. No obstant això, m'he dedicat a treballar en les faveles brasileres, on la violència policial és la norma i on la democràcia és una abstracció. Per tant, crec que tinc una entesa del que significa viure en un context de repressió.