Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2022/Announcement/Call for Candidates

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Announcement/Call for Candidates and the translation is 100% complete.

Poziv za podnošenje kandidatura za Odbor povjerenika

Ova poruka je dostupna na drugim jezicima na stranici Meta-wiki.

Odbor povjerenika traži kandidate za izbore za Odbor povjerenika koji će se održati 2022. godine. Pročitajte više na Meta-wikiju.

Zdravo svima,

Stigli su izbori za Оdbor povjerenika 2022! Molimo podnesite svoju kandidaturu za članstvo u Odboru ili, ako poznajete nekoga tko bi mogao biti dobar povjerenik, potaknite ga da se kandidira za izbore.

Odbor povjerenika nadzire rad Zaklade Wikimedia. Odbor čine odabrani povjerenici iz zajednice-i-podružnica, te povjerenici koje imenuje Odbor. Svaki povjerenika ima mandat od tri godine. Zajednica Wikimedia može glasati za povjerenike iz zajednice-i-podružnica.

Glasovi Wikimedijine zajednice popunit će dva mjesta u Odboru povjerenika 2022. Ovo je prilika za poboljšanje zastupljenosti, raznolikosti i stručnosti Odbora kao tima.

Osobine

Wikimedia je globalni pokret i traži kandidate iz šire zajednice. Idealni kandidati su promišljeni, imaju poštovanja prema drugima, orijentirani su na zajednicu i usklađeni s misijom Zaklade Wikimedia. Kandidati bi trebali razmisliti o tome kakva će iskustva i perspektive donijeti Odboru.

Odbor bi želio pronaći perspektive i glasove koji su bitni, ali nedovoljno zastupljeni u našem pokretu. U skladu s tim, Odbor će ove godine zamoliti sve kandidate da u prijavu uključe izjave koje govore o njihovim iskustvima u svijetu i pokretu.

Odbor razumije da je moguće da neki kandidati iz deprioritiziranih regija imaju bolji uvid u raznolikost od nekih kandidata iz regija s prioritetom, a koji nisu upoznati s pitanjima jednakosti. Kandidati bi trebali objasniti kako su ih ta iskustva osposobila za promicanje raznolikosti, jednakosti i uključenosti.

Obveza

Povjerenici imaju mandat od tri godine i mogu služiti do tri uzastopna mandata. Očekuje se da povjerenici služe u barem jednom od komiteta Odbora. Vremenska obveza je oko 150 sati godišnje, bez putovanja. Ovo vrijeme nije ravnomjerno raspoređeno tijekom cijele godine. Vrijeme je organizirano oko sastanaka.

Zahtjevi

Engleski je jezik na kojem funkcionira Odbor. Kandidatima je potrebno osnovno razumijevanje engleskog jezika, ali podrška i obuka dio su onboardinga. Prijave kandidata bit će prevedene na više jezika kako bi došle do širokog kruga birača.

Prijavljivanje

Kandidati iz svih projekata i zajednica koji zadovoljavaju kriterije za povjerenika Wikimedije mogu se prijaviti. Ako poznajete nekoga tko bi mogao biti dobar povjerenik, potaknite ga da se kandidira za izbore. Kandidati mogu pronaći informacije i podnijeti prijavu na stranici Prijava za kandidata.

Hvala vam na podršci,

Tim za Strategiju i upravljanje pokretom u ime Izbornog povjerenstva i Odbora povjerenika