Wikimedia Foundation elections/2022/Announcement/Call for Candidates

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Announcement/Call for Candidates and the translation is 100% complete.

Позив за кандидате за изборе за Одбор повереника 2022.

Ова порука је преведена на друге језике и доступна је на страници Мета-вики.

Одбор повереника тражи кандидате за изборе 2022. године. Прочитајте више на Мета-викију.

Здраво свима,

Стигли су избори за Одбор повереника 2022! Молимо вас да поднесете своју кандидатуру за чланство у Одбору или, ако познајете некога ко би могао да буде добар повереник, охрабрите га/је да се кандидује за изборе.

Одбор повереника надгледа рад Фондације Викимедија. Одбор чине повереници одабрани из заједнице-и-подружница и чланови које именује Одбор. Сваки повереника има трогодишњи мандат. Заједница Викимедије може да гласа за поверенике из заједнице-и-подружница.

Гласови Викимедијине заједнице ће попунити два места у Одбору 2022. Ово је прилика да се побољша заступљеност, разноликост и стручност Одбора као тима.

Особине

Викимедија је глобални покрет и тражи кандидате из шире заједнице. Идеални кандидати су промишљени, имају осећај поштовања, оријентисани су на заједницу и усклађени са мисијом Фондације Викимедија. Кандидати треба да размисле о томе каква искуства и перспективе ће донети Одбору.

Одбор би желео да пронађе перспективе и гласове који су битни, али недовољно заступљени у нашем покрету. Сходно томе, ове године Одбор ће тражити од свих кандидата да у пријаву унесу изјаве које говоре о њиховим искуствима у свету и покрету.

Одбор сматра да је могуће да неки кандидати из деприоритизираних региона донесу бољи увид о разноликости од неких кандидата који долазе из региона са приоритетом, а који нису упознати са питањима једнакости. Кандидати треба да објасне како су та искуства утицала на њихову способност да промовишу различитост, једнакост и инклузију.

Обавеза

Повереници имају трогодишњи мандат и могу служити до три узастопна мандата. Очекује се да повереници прихвате чланство у најмање једном од комитета Одбора. Временска обавеза је око 150 сати годишње, што не укључује путовања. Ово време није равномерно распоређено током целе године. Време је организовано око састанака.

Захтеви

Енглески је језик на којем Одбор ради. Кандидатима је потребно основно разумевање енглеског, али подршка и обука су део укључивања. Пријаве кандидата биће преведене на више језика како би дошле до што ширег круга бирача.

Пријављивање

Кандидати из свих пројеката и заједница који задовољавају критеријуме Викимедијиног повереника су добродошли да се пријаве. Ако познајете некога ко би могао бити добар повереник, охрабрите га да се кандидује за изборе. Кандидати могу да пронађу информације и поднесу пријаву на страници Пријави се за кандидата.

Хвала Вам на издвојеном времену,

Тим за Стратегију и управљање покретом у име Изборне комисије и Одбора повереника