Alegerile Fundației Wikimedia/2022/Candidați

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Candidates and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

Comunitatea Wikimedia va vota pentru ocuparea a două locuri în Consiliul Director în august 2022. Aceasta este o ocazie de a îmbunătăți reprezentarea, diversitatea și experiența echipei Consiliului.

Shortlisted candidates list

Lista candidaților

All accepted applications:

Applications not accepted

Declarațiile candidaților

Candidații vor răspunde la următoarele aspecte în chestionarul de candidatură. Declarațiile candidaților sunt limitate la numărul de cuvinte de mai jos, care totalizează 1400 de cuvinte:

 • Declarație introductivă / Rezumatul cererii. (maximum 150 de cuvinte)
 • Contribuții la proiectele Wikimedia, apartenența la organizații Wikimedia sau afiliate, activități în calitate de organizator al mișcării Wikimedia sau participarea la o organizație aliată a mișcării Wikimedia. (maximum 100 de cuvinte)
 • Experiența în domeniile de competență identificate de către Consiliu ca fiind necesare. (maximum 150 de cuvinte)
  1. Strategia și managementul organizațional
  2. Proceduri tehnologice sau de dezvoltare a produselor la nivel de întreprindere.
  3. Politici publice și legislație
  4. Știința datelor sociale, analiza datelor numeroase și învățarea automată
 • Experiențe trăite în lume. Suntem interesați în mod special să citim despre experiențele trăite în Africa, Asia de Sud, Asia de Est, de Sud-Est și Pacific, precum și în America Latină și Caraibe. Credem că experiența în aceste regiuni ar putea contribui la extinderea capacității consiliului de a îndeplini obiectivul strategiei mișcării de participare mai echitabilă, deși recunoaștem că și alte experiențe pot aduce contribuții importante. (maximum 250 de cuvinte)
 • Cunoașterea culturii și fluența lingvistică în alte regiuni și limbi în afară de regiunea și limba maternă. Conștientizarea interculturală ajută la construirea de punți în comunitatea noastră multiculturală. (maximum 250 de cuvinte)
 • Experiența în calitate de susținător al creării unor spații sigure și colaborative pentru toți și/sau experiență în situații sau contexte de cenzură, represiune sau alte atacuri la adresa drepturilor omului. (maximum 250 de cuvinte)
 • Experiența în legătură cu (sau ca membru, în măsura în care alegeți să o prezentați) un grup care s-a confruntat în trecut cu discriminarea și reprezentarea redusă în structurile de putere (inclusiv, dar fără a se limita la castă, rasă, etnie, culoare, originea națională, naționalitate, identitate de gen, expresie de gen, orientare sexuală, vârstă, religie, limbă, cultură, educație, abilități, venit și mediul înconjurător). (maximum 250 de cuvinte)

Comitetul de Analiză

Comitetul de analiză va evalua candidații într-o grilă aur/argint/bronz. Această evaluare va fi folosită pentru a oferi informații organizațiilor afiliate atunci când acestea își stabilesc votul. Detaliile evaluării fiecărui candidat nu vor fi comunicate.

După selectarea celor șase candidați în cadrul procesului de vot al organizațiilor afiliate, se vor publica scorurile fiecărui candidat selectat pentru a informa comunitatea pentru vot. Acest proces urmărește să găsească cel mai bun echilibru între distribuirea de informații utile și minimizarea expunerii inutile a candidaților.

Întrebări din partea comunității

Tradițional, candidații au răspuns la întrebări puse de comunitate. Comunitatea este invitată să își publice întrebările între mijlocul lunii iulie și începutul lunii august 2022. Comitetul Electoral va oferi detalii despre procesul de adresare a întrebărilor din partea comunității în săptămânile următoare.

Video answers to community questions

English-language transcripts of these videos.

The total running time of the videos is 53:24; the total wordcount, just over 7300 words. If you can read at over 130 words per minute (~pre-teen-level), reading will be faster.

Perioada de campanie

Perioada de campanie electorală este o perioadă de pregătire pentru vot. Alegătorii vor afla mai multe despre candidați citind declarațiile acestora din candidaturile lor, participând la evenimente pentru a asculta candidații și citind răspunsurile acestora la întrebările comunității.