Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2022/Translation/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Translation and the translation is 100% complete.

This page coordinates translation of the 2022 Board elections pages. The election committee will try its best to find many translators to reduce their individual workload. If you have any problems or questions about translation, please leave a message on Talk:Wikimedia Foundation elections/2022/Translation.

Водич за гласање

Дознајте повеќе за кандидатите

Избираме двајца кандидати во Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија.

 • Страницата за гласање се состои од низа расклопни кутии. Почнувајќи од горе, изберете ги кандидатите во ресодлед на претпочитање, from „Можност 1“ (најпретпочитан) дп „Можност 6“ (најмалку претпочитан).
 • Не мора да гласате за секој кандидат. Изборот можете да го прекинете на било кое место. На пример, можете да рангирате само еден или четири, а можете и сите.
 • Дозволено ви е да е премислите при гласањето. Со ова ќе го замените претходниот глас. Ова можете да го правите бесконечно многу пати.

Backup

Напатствија за гласање на овие избори ќе најдете тука.

Candidate names

 • Фара Џек Мустаклем
 • Кунал Мехта
 • Михал Бучињски
 • Мајк Пил
 • Шани Евенштајн Сигалов
 • Тобечувку Прешес Фрајдеј

Other material

 • title: Избори за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2022
 • jumptext: Гласањето ќе се одржи на централно вики. Стиснете на копчето подолу за да прејдете на него.
 • returntext: Портал за Избори на Фондацијата Викимедија 2022
 • unqualifiederror: За жал, не сте на списокот на кориснии со право на глас. Посетете ја страницата со помош за гласачи за повеќе информации за условите на подобност и за тоа како може да ве додадат на списокот ако ги исполнувате условите.
 • board elections title: Избори на Фондацијата Викимедија 2022
 • candidates: Кандидати за одборници