Избори на Фондация Уикимедия 2015/Комисия

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections 2015/Call for candidates and the translation is 100% complete.
Info The election ended 31 май 2015. No more votes will be accepted.
The results were announced on 5 юни 2015. Please consider submitting any feedback regarding the 2015 election on the election's post mortem page.

Моля помогне в набирането на нови кандидати за общността изборите за WMF съвет

Скъпи Уикимедианци,

Тъй като нашите проекти се развиват и зряла, ние трябва да гледаме напред, за да продължи да се изгради в света знания за следващото десетилетие. Миналия месец WMF поканени много от нашите читатели да споделят мислите си в консултации стратегия. Някои от най-честите отговори са искания за по-добро фокусиране върху езика и общности, включително и тези, едва сега идва онлайн. В стремежа си познания във всяко кътче на планетата ни и във всяко разширяване на съзнанието, тези искания се насочват вниманието ни да бъдем по-всеобхватно от разнообразни и бързо развиващи се гласове.

В същото време, на Съвета на настоятелите обсъжда състав Board, и ние сме съгласни, че трябва да има разнообразно представителство на нашите общности и проекти в членството ни. Това включва внасянето на настоятелите от нашите общности, езици и проекти, които представляват географски и езици от цял свят, включително и тези, които до момента не са били включени или добре представени в състава ни съвет.

Ето защо ние ви молим да ни помогне да се достигне в общностите, в Wikimedia и извън нея, за да излезе с отличен потенциал за кандидати, които:

  • Хайде от Африка, Индия, Азия или Близкия Изток; или
  • Имате опит с един от нашите по-малки проекти или не-Уикипедия проекти; или
  • Имате опит дълбока предмет в областта на технологиите и продуктите или финанси; и
  • Имат основни управленски опит (преподаване, управление на хора, управление на проекти, по-голям с нестопанска цел борда опит, особено тези от международни организации, и т.н.)

Всички потенциални кандидати трябва да могат да общуват и да се обсъдят на английски език, тъй като това е езикът, който използваме в нашите борда на дискусии. Ефективни настоятелства са също командировъчни задвижване, стратегически, внимателен, да имат високи нравствени качества, и са законни и ориентирани към общността.

The Board is committed to diversity and gender balance. Please help us find candidates who have perspectives and voices that are currently under-represented, but whose participation is crucial to the future of our projects. We also encourage candidates from all of our projects and communities who are considering running for the Board to do so, and encourage all qualified voters to participate by asking questions and voting. We need the full participation of the Wikimedia community to ensure that the Board is as strong and diverse as it can be going forward.

За повече информация, да номинира кандидати или публикувате самостоятелно номинация моля посетите предизборната началната страница:

Благодаря ви за подкрепата,
Фондация настоятелство Wikimedia

Искана 5 нови членове и омбудсман да се присъединят Разпространение комитет на фондовете

Здравейте Уикимедианци,

Както може би знаете, на фондове Разпространение комитет (ФРК) е доброволец комисия, която прави препоръки до Съвета на настоятелите за това как да се изразходват средства за постигане на целите на движението. Всяка година, на FDC се среща два пъти, за да обсъди годишна субсидия план предложения, подадени от Wikimedia организации. Разпределен чрез участие, прозрачна, съвместен процес дарителство, тези средства се използват от организации за разширяване и задълбочаване на участието и позволи създаването и гарантира съхранението на качествено съдържание на Уикимедия проекти.

Пет места на комисията са открити тази година, както е позицията на омбудсмана. Връчването на тази комисия е възможност за задълбочаване на вашето участие в движението, да изгради своя лидерство и опит, и работи в тясно сътрудничество с други колеги, които са заинтересовани да помогнете на движението се постигне по-голямо въздействие.

Ангажиментите са значителни: ще се очаква да дойде в най-малко две лице в лице срещи всяка година, която издържа до 4 дни, в допълнение към преглед на над 18 предложения и значителен опит документи всяка година. За повечето членове на комисии, участие в заседанията включва и значителна международни пътувания. Имайте предвид, че комисията ще се срещне в Сан Франциско за четири-дневен период на от ноември 15-21, така че трябва да бъде на разположение по време на този период.

Търсим разнообразна група от хора със следните характеристики:

  • Опит в управлението на или оценката на програмите, в рамките или извън Wikimedia движение;
  • Опит с безвъзмездни средства (които сте получили, или управлява средствата от безвъзмездната помощ или имате опит за вземане на безвъзмездни средства);
  • Познаване и разбиране на, и лично доверие в рамките на Wikimedia движение и на проектите на Уикимедия (това е, опит с Wikimedia програми, Wikimedia организации, или по-уики лидерски роли);
  • Ние се стремим пол, географски и езиково многообразие на комисията, както и опит с разнообразни роли в рамките на Wikimedia движение (например сътрудници на съдържание, програмни ръководители, ръководители на потребителски групи, функционери, членове глава борда)

За да намерите повече информация за изискванията за допустимост, как да номинира кандидати, или да публикувате своя самостоятелна номинация, моля, посетите предизборната началната страница:

Моля достигне до мен по всякакви въпроси.

Наздраве,
Кейти Лав
Старши програмен директор
Фондове Разпространение комитет