Wikimedia Israel/elections-2019

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

בחירות לועד המנהל של עמותת ויקימדיה ישראל לשנת 2019[edit]

מועמדות ומועמדים לוועד המנהל[edit]

עידו עברי[edit]

עידו עברי משתמש: Alleycat80 - חבר ועדת ביקורת וחבר ועד מכהן מאז 2012, כיום סמנכ״ל טכנולוגיות בסטארט-אפ בו אני מייסד שותף. בעבר מנהל הפרוייקטים הדיגיטליים והפיתוח העסקי בספרייה הלאומית. תחומי הפעילות שלי בועד כוללים סיוע לפיתוח הקהילה הטכנולוגית בישראל, סיוע בגיוס משאבים ובמדידה והערכה ארוכות טווח את פעילות העמותה. בתנועה הבינ״ל אני מתנדב בועדה לאישור מענקים לגופים חדשים שמקבלים מענקים שנתיים (Simple APG Committee). אני חושב שיש לי לא מעט לתרום עדיין, ויש עוד הרבה מה לעשות בתחומים אלה ובאחרים. אני מאמין ב״דרך ארץ קודם״, ובכך שתפקידי בועד המנהל הוא לשרת ולא לנהל. למרות שיש לי פחות זמן מבעבר, משתדל להקשיב לכל מי שיש לו תלונות ולנסות להשתפר ולשפר את פעילות העמותה והועד המנהל בפרט.

דרור לין[edit]

כותב בויקיפדיה מאז דצמבר 2004, עו"ד (כבר 19 שנים) המתמחה בתחום הביטוח, ובעל ניסיון רב בזכויות יוצרים. כתבתי בויקיפדיה אלפי ערכים, והעלתי עשרות אלפי תמונות. הייתי מבין יוזמי הקמת העמותה. את פעילותי בעמותה התחלתי בצוות ההיגוי שמונה על ידי ויקיפדים בכנס ויקיפדים שנערך בהרצליה. מטרת צוות ההיגוי היתה להבין אם בכלל צריך להקים יישות משפטית. לאור מסקנות הצוות החיוביות בנושא, הייתי בין מקימי העמותה ניסחתי את תקנונה, והגשתי את מסמכי היסוד שלה לרשם העמותות, וכיהנתי כשנתיים כמזכיר העמותה (במהלכם יכולתי להשתתף בדיוני הוועד, מבלי זכות הצבעה). לאחר מכן, נבחרתי כחבר ועדת הביקורת של העמותה (וגם בתפקיד זה היה באפשרותי להאזין לדיוני הוועד), בתפקיד זה כיהנתי עד שהתמנתי לתפקיד ויקיפד הבית בספרייה הלאומית (תפקיד בשכר, ולכן לא יכולתי עוד לכהן בתפקיד ועד/ועדת ביקורת בעמותה). מאז שנת 2015 אני מכהן כחבר ועד; יש לי "זיכרון אירגוני" ארוך של התנהלות העמותה וועדותיה. במסגרת התנדבותי בעמותה פעלתי במספר מישורים:

  • מיזם "אקדמיית ויקיפדיה" שאני מוביל בחמש השנים האחרונות, המשפיע בצורה ישירה וברורה על התייחסות חיובית של האקדמיה לויקיפדיה (לצד, ולא לפגוע בהשפעתם וחשיבותם של מיזמים כמו פיזי ויקי, וויקי רפואה). הצלחתו של כנס זה, החל מהשנה הראשונה היה גורם מרכזי בזכייה במכרז ויקימניה
  • כתבתי את המכרז שהביא את ויקימניה לחיפה, והייתי אחד משלושת ראשי הצוות שהוביל את הפרוייקט (יחד עם תומר ואיציק)
  • הדרכות וסדנאות עריכה. העברתי עשרות רבות סדנאות עריכה במהלך השנים - הן במסגרת הספרייה הלאומית, הן לכיתות מכוננים, והן במסגרת פרוייקט כפר קמא (כתיבה בויקיפדיה האדיגית) שהובלתי יחד עם אמיר אהרוני.
  • פרוייקט משרד החינוך - פרוייקט שהובלתי, והייתי פעיל בו מאד לפני שנתיים, ורק עתה מתחילים לראות את תוצריו. במסגרתו קיימתי פגישות רבות במנהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, העברתי סדנאות עריכה במנהל זה ולמורים רבים, ועתה מתחילים לראות תוצריהן במסגרת שיתוף הפעולה מט"ח.
  • פרוייקט "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת" במסגרתו הועלו כ-30,000 תמונות לויקישיתוף,שאני התחלתי אותו בישראל, ועמדתי בראשו שש שנים
  • מיזם "אלף מילים" שנעזר מידי פעם בתקציבי העמותה, במסגרתו הועלו לויקישיתוף למעלה מ-27,000 תמונות, אך מטרתו האמיתי היא לעודד קשרי ידידות ולהוריד את העוינויות בויקיפדיה באמצעות טיפוח קשרי ידידות אישיים, ולהביא ויקיפדים חדשים לויקיפדיה.

אני גאה לציין, שמרבית חברי העמותה החלו את דרכם בויקיפדיה או כמתנדבים בעמותה באחד הפרוייקטים שלי.

רקע נוסף עלי. עד לפני שנתיים עבדתי במשרד עורכי דין (אני כבר 14 שנים עורך דין), לאחר מכן עברתי לעבוד בחברת ביטוח במשרה חלקית (במקביל עבדתי יום בשבוע בספרייה הלאומית כויקיפד בית), לאחר מכן במשך שנתיים הייתי ראש מחלקה משפטית בחברה, וכעת אני יועץ משפטי בחברת ביטוח (ועדיין מנסה להקדיש יום עבודה בשבוע לויקימדיה - ברוב הזמן מדובר בימי הדרכה או ימי פגישות).

אני משקיע בשנה מעל ל-600 שעות התנדבות בעמותה

אני רואה את תפקידי בוועד, מחד בניסיון לחדש ולהחזיר את החדשנות והדמיון שאבדו מתוכנית העבודה שלנו, ומאידך - גם בניסיון לשמר פרוייקטים טובים ומוצלחים (לא צריך תמיד לזרוק את הישן, מבלי שמחליטים על איזה כיוון חדש הולכים בו). "אני מאמין" ביחס לתפקידו של חבר ועד: הוועד צריך להוביל את דרכה של העמותה, לראות את העתיד האסטרטגי, את היעדים, ואז להתוות את המסלול המוביל לשם, תוך ביצוע תיקוני מסלול נדרשים. חברי ועד צריכים להשתתף באופן פעיל בדיונים, לעקוב אחר פעילות הצוות המקצועי, ובעיקר לקיים דיונים - פנים אל פנים, לפחות אחת בחודש. חברי הוועד צריך להגיע לכל פעילות העמותה (ימי הולדת לויקיפדיה, טקסי סיום, אירועים וכו').

מובן, שאם אבחר לוועד, אעשה כמיטב יכולתי לעמוד בדרישות אלה בתודה מראש על תמיכתכם. דרור

מעין אלכסנדר[edit]

ויקיפדית פעילה כעורכת ובמיזמי קהילה שונים, ביניהם: ויקי נשים, ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת, ומפגשי ויקיפדיה. כמו כן, מציגה את ויקיפדיה ומיזמי ויקימדיה בפעילותי החברתית-טכנולוגית: הרצאות וסדנאות על כלים דיגיטליים ותוכן חופשי, ניתוח קהילות דיגיטליות, ובפוסטים בבלוג המקצועי שלי. מזה כעשור עוסקת בתכנון, פיתוח וניהול אתרי אינטרנט ופרויקטים דיגיטליים. בעבר, בין השאר, כמנהלת פרויקט הטמעת מערכת ניהול תוכן באוניברסיטה העברית וכמנהלת פעילויות אינטרנט בשתיל. בהשכלתי, בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני (מחקרי) במדיניות ציבורית. לתפקיד חברות בוועד אני מביאה איתי היכרות עם המגזר השלישי והציבורי כהזדמנויות לפיתוח משאבים ולשיתופי פעולה חדשים.

דנה דקל[edit]

דנה דקל: (He:User:Danalif) בקדנצייה הנוכחית המשכתי לפעול לפיתוח וחיזוק קשרי העמותה עם חברות מובילות, קרנות ותורמים פרטיים, פעילות שהתבטאה בין היתר בסעיף גיוס המשאבים. לוקחת חלק פעיל בארגון מיזמי הקהילה והעמותה ומגייסת עורכים ועורכות חדשים המוכנים לשרת את מטרות המיזם. כויקיפדית ממשיכה ליצור ערכים חדשים, להרחיב משמעותית ולערוך מחדש ערכים קיימים.

לירון דורפמן[edit]

נשוי ואב לשתיים, מתגורר בקריית מוצקין ועוסק במידענות. כמשתמש:Ldorfman, עורך בוויקיפדיה בהנאה רבה, כמעט בכל יום, מאז 2008. חבר העמותה מינואר 2009. תרמתי לאורך העשור ללא מעט מיזמים של העמותה, כשאת חלק מהפעילויות ריכזתי והובלתי. אני מעביר הרצאות רבות במטרה להנגיש את מיזמי קרן ויקימדיה לציבור הרחב ולספר את הסיפור מאחורי העשייה שלנו. מראשית דרכי בוויקיפדיה, אני פועל להבאת כותבות וכותבים, מקהלים הקרובים אלי וממקומות נוספים, ומסייע לרבים בראשית דרכם. יש בעייני חשיבות מיוחדת לכך שבוויקיפדיה, כמו גם בפעילותה של ויקימדיה ישראל, ישמעו קולותיהם של תושבות ותושבי הפריפריה, כמו גם זה של אוכלוסיית הגיל השלישי. בשנה האחרונה, ריכזתי, יחד עם חברי עובד כהן, את מיזם "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת" ובו, יותר מתמיד, נוכחתי לצערי בשינויים שחלו בקשר של צוות המשרד עם חברי העמותה ובנתק מסוים בין חברי העמותה לפעילותה השוטפת. אם אבחר לוועד, אפעל לקרב בין עורכי ויקיפדיה הקבועים, ואף כותבים מזדמנים, לעמותה, כדי שיחושו שהעמותה פועלת לטובתם ולקידום הרעיונות הבסיסיים שהביאו אותם לתרום מזמנם ומרצם. כמו תמיד, אשמח אם תפנו אלי בכל שאלה, בכל דרך שתבחרו: 050-5453913 / 04-8730596 / Liron(_AT_)wikimedia.org.il . להשתמע, לירון

איציק א[edit]

שמי איציק, בן 33, סמנכ"ל לקוחות ומדיה במשרד פרסום ויחסי ציבור. אני חבר בעמותה מימיה הראשונים, לאורך השנים דובר העמותה ובשנים האחרונות יו"ר הוועד המנהל. לשעבר חבר וועדת הכספים של תנועת ויקימדיה, חבר בתהליך האסטרטגי, וכן פורומים מקצועיים נוספים של תנועת ויקימדיה. בשנים האחרונות, יחד עם חברי הוועד המצויינים ועם הצוות המתפתח של העמותה, הובלנו אותה מגוף קטן עם עובדת בחצי משרה לגוף גדול ומשמעותי, עם היקף תקציב וצוות שתומך בפעילות הענפה שעושה העמותה כיום בעזרת המתנדבים בה ופעילי המיזמים בהם אנו תומכים. אני רואה בעמותה כגוף המרכזי של חופש הידע בישראל, ובחשיבות שלנו לתמוך ולהוביל פרויקטים, יוזמות ותהליכים בחברה שמטרתם מימוש המטרה הזו. כמו כן, אני שמח על המקום והחשיבות המשמעותית של ויקימדיה ישראל בתנועה הבינלאומית - זוהי גאווה גדולה שכמעט בכל מקום בתנועה יש נוכחות לפעילות שלנו והיא מוכרת ומוערכת. אני מבקש לקבל את תמיכתם של חברי העמותה להמשיך ולהוביל את העמותה כפי שעשינו זאת עד כה.

לליב ג[edit]

ויקיפדית פעילה ומעורבת כשלוש וחצי שנים. עוסקת בתחום זכויות יוצרים, בעלת תואר ראשון בתקשורת וניהול ותואר שני בחינוך מאוניברסיטת ברנדייס במסצ'וסטס. בוגרת קורס כתיבת ערכים בוויקיפדיה במסגרת מיזם ויקי-נשים, זוכת המקום השני בתחרות כתיבת ערכי נשים. מתנדבת בעמותת "אתגרים". בלוגרית ואינסטגרמרית. אני רואה עצמי כחברת קהילה מעורבת ופעילה. מעורבות בפעילות אונליין ואופליין: פעילה במספר מיזמים:

  • ויקינשים
  • מיזם צילום אישים
  • מיזם אלף מילים

ועוד. במסגרת מיזם ויקינשים מנהלת את קבוצת הפייסבוק. מובילה ומארגנת מפגשים ושותפה בפרסום וקידום שלהם. במסגרת מיזם צילום אישים שותפה מתנדבת פעילה במיזם, יוזמת מפגשי צילום עם חסרי תמונה בערך, עונה לפניות, מסייעת עם חיפוש אנשים. במסגרת מיזם אלף מילים יוזמת, מציעה ומארגנת סיורים. מגיעה למפגשים ומעודדת נשים אחרות מהמיזם ומהקבוצה להגיע. מאמינה בתרומה לקהילה ולעולם הידע החופשי. אשמח לקחת חלק פעיל בוועד ולתרום ככל יכולתי.

מועמדות ומועמדים לוועדת הביקורת[edit]

הדר מילר[edit]

הצטרפתי לאחרונה כחבר בעמותה, עוסק במחקר ביג-דאטה ולמידת מכונה באוניברסיטת חיפה ויועץ להקמת מערכות מחשוב להנגשת אוצרות תרבות פתוחים בסינמטק וברשות העתיקות. עד ה2018 כיהנתי כחבר הנהלה ומנהל אגף מערכות מידע בספרייה הלאומית ולפני כן בשורה של תפקידי ניהול בכירים בחברות טכנולוגיה מובילות בישראל. אני מעמיד לרשות העמותה את ניסיוני הטכנולוגי והניהולי וכן את הקשרים שרכשתי עם השנים בכדי לקדם את המידע הפתוח בכלל ואת מטרות העמותה בפרט. מגיש את מועמדותי כחבר ועדת הביקורת של העמותה.

אורית סימון[edit]

ויקיפדית פעילה החל מ-2013. (BlueHorizon)

בשנות פעילותי תרמתי ברובד התוכני (יצירת ערכים חדשים ותרומה לערכים קיימים) והקהילתי (עזרה בפתרון מחלוקות, עידוד עורכים חדשים במסגרת מיזם ביכורים) בוויקיפדיה. לפני מספר שנים הצטרפתי לעמותה כחברה, והתנדבתי במסגרות שונות במטרה להרחיב את מעגל העורכים במיזמי ויקיפדיה. עוסקת בתחום הפיננסים וכן בהשכלתי אני רואת חשבון, שהוא קלאסי לפעילות ועדת הביקורת. אשמח לענות על כל שאלה, וכמובן אודה לקבלת תמיכת חברי העמותה.