Jump to content

Wikimedia Norge/Newsletter/2022-02

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki


Wikimedia Norge
Wikimedia Norge

Hei, her kommer siste nytt fra Wikimedia Norge!

Flest besøk på Wikipedia på engelsk
Tallene for besøk på nettleksikon i Norge i 2021 ble nylig delt på Torget. Ikke overraskende er det Wikipedia som er mest besøkt. Den engelske språkversjonen ligger noe over Wikipedia på bokmål+nynorsk, med henholdsvis 348 millioner og 325 millioner besøk. Til sammenligning har neste på lista, Store Norske Leksikon, 112 millioner sidevisninger. Tallenes tale er klar: Wikipedia er stedet folk flest går til når de skal finne ut av noe.
Det er også nok en påminnelse om at innsatsen dere aktive wikipedianere gjør er utrolig viktig. Vi håper disse tallene er motiverende for både erfarne og nye bidragsytere.
Takk til H@r@ld som delte denne informasjonen med oss.
Botkjøringsworkshop
Søndag 27. februar kl. 12.00–16.00 inviterer vi til botkjøringsworkshop! Der skal vi gå gjennom hvordan man setter opp og kjører det vanligste botrammeverket, Pywikibot, på PAWS, med gjennomgang av noen av de vanligste standardskriptene i Pywikibot.
Maks ti deltagere! Meld deg på på wikitreffsida eller via e-post til jhsoby@wikimedia.no.
Skeivt kulturår
panelsamtale i Bergen
Torsdag 24. mars inviterer Wikimedia Norge og Skeivt arkiv til en panelsamtale på Litteraturhuset i Bergen. Temaet for samtalen er hvordan arkiv, museer og Wikipedia kan synliggjøre og formidle skeiv historie, kunst og kultur. I panelsamtalen undersøkes hvordan vi bruker nåtidens merkelapper på fortiden. En felles forståelse for hva skeiv historie er, vil bidra til at vi sammen, i arkiv- og kunst-samlinger og på Wikipedia, kan synliggjøre skeiv historie.
Arrangementet er en del av markeringen av Skeivt kulturår 2022.
Wikitreff og årsmøte i Bergen
Wikimedia Norge inviterer på pizza og et glass på Villa Paradiso Ole Bull 25.mars klokka 18.30. Påmelding på wikitreffsiden eller på e-post til wikimedia@wikimedia.no.
Dagen etter, 26. mars fra 12–14, inviterer vi til årsmøte i Wikimedia Norge. Det skjer på Litteraturhuset i Bergen. Alle medlemmer er hjertelig velkommen. Det vil bli tilrettelagt for streaming av årsmøtet, og mulighet til å stemme digitalt.
Reisestøtte kan innvilges til aktive bidragsytere. Send en epost til astrid@wikimedia.no for å få innvilget reisestøtte.
Husk kontingent før årsmøtet!
Endelig kan du bruke Vipps til å etablere fast årlig betaling av medlemskap! Vi har oppdatert hjemmesiden, og håper enda flere vil benytte seg av fast betaling. Ønsker du å benytte avtalegiro, så er det fortsatt mulig.
Husk at du må ha betalt kontingenten for 2022 for å ha stemmerett ved årsmøtet.

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement