Jump to content

Известување за одржување на Викимедија

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia maintenance notice and the translation is 89% complete.

Што се случува?

Фондацијата Викимедија е во постапка на префрлање на главната дејност во нов податочен центар во Вирџинија, САД. Целта на префрлањето е подобро и посигурно работење на сите викија на Викимедија.

Во текот на одржувањето може да наидете на повремени проблеми при поврзување со страниците на Фондацијата Викимедија, вклучувајќи ја wikipedia.org.

Повеќе информации ќе најдете во целосното соопштение.

Што да правите ако наидете на проблем

Ви благодариме!