Lëvizjet e Wikimedias

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia movement and the translation is 55% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wikimedia project logos
Struktura organizative e lëvizjes Wikimedia
Mindmap of the Wikimedia movement (2019)

Lëvizjet e Wikimedias përbëhet nga njerëz dhe grupe njerëzish që ndajnë qëllime të përbashkëta dhe aktivitete në lidhje me krijimin dhe mbështetjen lirisë së njohurive me përmbajte edukative:

  • një koleksion i vlerave të përbashkëta nga individët (lirinë e fjalës, njohuri për të gjithë, komunitet të përbashkët, etj);

Shared projects

  • një koleksion i të aktiviteteve rreth Projekteve të Wikimedias:
    • Wikipedia, në më shumë se 314 gjuhë të ndyshme,
    • përmbajtjet në lidhje me wikit e tjera , siç janeë Wikiburimi, Wikilibra ose Wikidata,
    • wiki në 'prapavijë' ose wiki organizative, siç është kjo Meta-Wiki,
    • conferenca, seminare, wikiakademi etj (aktivitete offline);

Wikimedia organizations

Fondacioni Wikimedia

The owner of the trademark Wikimedia is the Wikimedia Foundation (WMF). Linked to the WMF are the Wikimedia Foundation's own organs and committees:

Wikimedia stakeholders

Nëse flasim në përgjithësi, Wikimedia stakeholders janë gjithashtu pjesë e lëvizjes së Wikimedias (lexuesit e përmbajtjes së Wikimedias, donatorët, shkollat, GLAM , institucionet me qëllime të njëljta, dhe kompanitë që bashkëpunojnë me Fondacionin Wikimedia ose Organizatat e tjera të Wikimedias).

Shiko edhe