Wikipédia és Oktatás Felhasználói Csoport/Bejelentések/Támogatás kérése

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikipedia & Education User Group/Announcements/Call for Support and the translation is 100% complete.

Támogatás kérése

Kedves Wikipédia és Oktatás közösség!

Itt az idő, hogy a szervezetünk támogassa a globális oktatási közösséget.

Ezen a hétvégén tíz ország oktatási vezetői találkozak az örményországi Jerevánban, amely a berlini Wikimedia Conference 2017 folytatása volt, ahol a globális oktatási kezdeményezések Wikimédia-projekteken belüli jövőstratégiáját beszéltük meg. Megvitattuk az ilyen szervezetek jelenlegi támogatási modelljét, köztük az elmúlt években felmerült korlátokat és kihívásokat.

Habár nem próbáljuk lefedni az oktatás egészét, hisszük, hogy a közös tapasztalatunkkal ízelítőt kaptunk az oktatási közösség igényeiből. Úgy gondoljuk, hogy a felhasználói csoport a Wikipédia Oktatási Együttműködés (a „Collab”) természetes fejlődési módja. A világ oktatási kezdeményezéseinek támogatása közben szeretnénk befogadóak, nyitottak és átláthatóak maradni a közösségünk keretein belül. A világban számos nyelven és országban jöttek létre a wikimédisták együttműködését és a globális láthatóságot segítő felhasználói csoportok; szeretnénk, ha a mi egyesülésünk tematikus szervezetté válhatna.

A fentieken felül hiszünk abban, hogy fontos az oktatás kommunikációjának javítása a mozgalmi és tudásalapú rendszerünkben is. A csoportunkra mi egy olyan platformként tekintünk, ahol megoszthatóak a tapasztalatok és kimondhatók a globális oktatási közösség igényei.

Minden érdekelt felet meghívunk (partnerszerevk, programvezetők, oktatók, diákok stb.) a felhasználó csoporthoz való csatlakozásra, és a Wikipédia oktatási sikereinek növelésére. Támogatásod kimutatásához kérjük, hogy add hozzá magad a szervezetet leíró oldalon szereplő „Támogass minket” listához.

Baráti üdvözlettel:

Shani Evenstein, Jami Mathewson, Vassia Atanassova és ShangKuan Liang-chih (a szervezőcsapat megbízásából)
(2017. június 17.)