Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/^demon/ro

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Utilizator:^demon[edit]


Utilizator ^demon
Nume real Michael "Chad" Horohoe
Locaţie Richmond, Virginia, Statele Unite ale Americii
Vârstă 19
Pagini de utilizator Wikipedia în limba engleză
Participant în cadrul Wikimedia începând cu 23 februarie 2005 (contribuind ca utilizator anonim înainte de această dată, probabil de la începutul lui 2004)
Proiecte la care particip Wikipedia în limba engleză, Wikimedia Commons pentru activităţi gen transwiki
Limbi la care particip Engleză, franceză la nivel elementar
Legătură către pagini de contribuţii Wikipedia în limba engleză
Mesaj electoral Wikipedia este un lucru absolut fenomenal. Fundaţia Wikimedia există pentru a sprijini atât Wikipedia, cât şi proiectele soră oferindu-le asistenţă financiară, cât şi asistenţă legată de infrastructură. Este evident faptul că avem nevoie de oameni care înţeleg motivul pentru care ne aflăm aici cu adevărat--furnizarea unui cât mai mare volum de informaţie fără licenţiere către cât mai multe persoane, în limba lor natală. Consiliul de Administraţie ar trebui să aibă, nu, are nevoie de oameni a căror activitate este cât mai apropiată acestui principiu. Ca membru al acestui consiliu, mă voi strădui să pun în practică cunoştinţele de management, cele tehnice, cât şi abilitatea mea de comunicare. Însă niciunul dintre noi nu trebuie să fie prea mândru pentru a cere ajutor; fie el ajutor din exterior, din partea developerilor, administratorilor locali sau chiar a utilizatorilor simpli--atât înregistraţi sub nume de conturi, cât şi anonimi. Cred că de multe ori cei implicaţi la „nivel înalt” în conducerea Fundaţiei pot pierde uneori din vedere acel scop primordial pe care l-am subliniat mai devreme. Acesta este un lucru care promit că nu mi se va întâmpla vreodată.

Sunt de părere că Fundaţia face în prezent o mare greşeală în ceea ce pentru mine a devenit o problemă deosebit de importantă. WMF (s.n. -- Wikimedia Foundation) a susţinut pentru multă vreme o politică conform căreia proxyurilor deschise nu le este permisă modificarea articolelor. Deseori sentimentul a fost acela că o mare parte a vandalismelor provin din partea unor astfel de adrese. A existat de mult timp posibilitatea blocării uşoare a acelor adrese (astfel, utilizatorii înregistraţi pot modifica, iar cei anonimi nu). Pentru o vreme Tor a fost blocat în urma acestui fapt. Cu ceva timp în urmă, însă, au fost desfăşurate acţiuni unilaterale de blocare definitivă a tuturor acestor adrese proxy, împiedicând chiar utilizatori valoroşi de mai contribui. Membrii Consiliului nu au avut vreo reacţie la sesizarea acestui fapt. Mai mult, deşi Jimbo a încurajat discuţiile, situaţia nu s-a schimbat cu nimic. Între timp, alţi utilizatori au fost împiedicaţi din pricina aceleiaşi probleme. Să permitem pierderea unor utilizatori de valoare pentru simplul fapt că Fundaţia nu acţionează? Dacă voi fi ales, doresc ca această problemă să fie dezbătută la nivelul Fundaţiei. Deşi există posibilitatea ca rezultatele să nu fie cele dorite de mine, aş dori să văd măcar eforturi din partea Fundaţiei din care să rezulte o analiză a acestei politici şi dacă este nevoie ca ea să fie revizuită; nu doresc să mai asist la lipsa de acţiune din partea tuturor.

Pentru întrebări, te rog foloseşte pagina Board elections/2007/Candidates/^demon/questions