Donor privacy policy/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Donor privacy policy and the translation is 93% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎español de América Latina • ‎français • ‎italiano • ‎latviešu • ‎magyar • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎slovenčina • ‎svenska • ‎русский • ‎українська • ‎עברית • ‎العربية • ‎مصرى • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어

This page documents the Wikimedia Foundation's donor privacy policy. You can make a donation to the Wikimedia Foundation at donate.wikimedia.org.

Please note that in the event of any differences between a version of the Donor Privacy Policy on Meta-Wiki and the English version of the policy on Foundation Wiki, the English version on Foundation Wiki takes precedence.


Wikimedia Foundations retningslinjer for giveres personvern

Velkommen!

Velkommen til Wikimedia Foundations retningslinjer for giveres personvern. Wikimedia Foundation (“WMF”) har utarbeidet disse retningslinjene for å beskytte personvernrettighetene til sine givere. Vi anerkjenner at våre givere er opptatt av hvordan deres personopplysninger brukes og deles, og vi verdsetter personvernet og sikkerheten til våre givere. Disse retningslinjene viser til vår praksis for innhenting, bruk, vedlikehold, beskyttelse og offentliggjøring av giveres personopplysninger. Les disse retningslinjene nøye i kombinasjon med våre Brukervilkår. Vi vil aldri selge, forhandle eller leie ut noen av dine personopplysninger som er unntatt offentlighet.

Viktig informasjon

Ved å donere til WMF samtykker du i innsamling, overføring, behandling, lagring, opplysning og bruk av informasjonen din i eller til USA ("USA") og andre steder som kan ha forskjellige eller mindre strenge databeskyttelseslover enn ditt land, for de formål som er angitt i denne policyen Hvis du ikke er enig med vilkårene i og WMF vilkårene for bruk, må du umiddelbart slutte å bruke Wikimedia pengeinnsamling tjenester (som definert nedenfor).

Definisjoner

WMF”, “oss”, “vi”, og “vår” henviser til Wikimedia Foundation.

Retningslinjer for giveres personvern” og “retningslinjene” henviser til dette dokumentet.

"Personlig informasjon" er informasjon du gir oss eller informasjon vi samler inn fra deg gjennom Fundraising Services som identifiserer eller kan brukes til å identifisere deg. Vi samler inn noen eller alle følgende typer personlig informasjon fra deg gjennom din bruk av Wikimedia Fundraising Services: ditt navn, kontaktinformasjon (for eksempel adresse, telefonnummer, e-postadresse, passord, ID-nummer på offentlig utstedt ID), finansiell informasjon (for eksempel bankkontonummer), enhetsdetaljer (for eksempel IP-adresse, informasjon om nettleserens brukeragent), demografiske detaljer (for eksempel kjønn eller alder) og informasjon om dine interesser og tilknytninger.

Wikimedia Fundraising Services” er Wikimedia Foundation innsamlingssteder, for eksempel donate.wikimedia.org,samt pengeinnsamlingsrelaterte e-poster fra WMF og innsamlingsrelaterte bannere på andre Wikimedia Foundation-sider.


Hva dekker disse retningslinjene

Dette Donor Privacy Policy dekker innhenting, overføring, bearbeiding, lagring, utlevering og bruk av personlige og ikke-personlige informasjonen som samles inn fra deg i løpet av prosessen med å lage en donasjon til Wikimedia Foundation og gjennom samhandling med Wikimedia Fundraising Services ( “ Donorinformasjon "). Denne policyen dekker ikke innsamling, overføring, behandling, lagring, avsløring eller bruk av informasjonen din i forbindelse med bruk av andre WMF-prosjekter eller funksjoner, for eksempel Wikipedia. Hvis du vil ha mer informasjon om WMFs bredere personvernpraksis, vennligst se vår viktigste Privacy Policy. Denne policyen dekker heller ikke innsamling, overføring, behandling, lagring, avsløring og bruk av informasjon samlet inn fra deg under prosessen med å donere til eller andre samhandlinger du måtte ha med, en Wikimedia- kapittel.tilknyttet for eksempel et chapter. For mer informasjon om personvernspraksis for disse organisasjonene, vennligst se deres respektive personvernregler.

Hvilken informasjon vi innhenter

Som et resultat av interaksjon med våre donasjon sider, gjøre en donasjon,, deltar i en donor undersøkelse eller gi tilbakemeldinger knyttet til å donere, eller på annen måte bruke Wikimedia pengeinnsamling Services, kan WMF innhente visse personopplysninger, som beskrevet ovenfor. Vi kan også samle slik personlig informasjon om amerikanske givere gjennom offentlig tilgjengelige kilder og andre kommersielt tilgjengelige kilder.

Vi kan også samle inn noen ikke-personlige opplysninger, for eksempel:

  • nettsiden som henviste deg til våre donasjonssider
  • beløpet du donerte
  • hvilke av våre sider du ber om og besøker
  • dato og klokkeslett for hver forespørsel du gjør på våre donasjonssider
  • kommentarer og forslag fra deg
  • kommentarer og forslag fra deg
  • annen informasjon du gir oss

Vi beholder både personlig og ikke-personlig Donorinformasjon konfidensiell, noe som betyr at vi ikke vil dele denne informasjonen utenfor Wikimedia Foundation, med unntak av det som er tillatt i denne politikken eller i ikke-identifisert / anonymisert form.

Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi

Når du samhandler med Wikimedia Fundraising Services, kan vi bruke automatisk datainnsamling og andre lokal lagrede datateknologier som sporingspiksler, JavaScript, informasjonskapsler, og lagring lokalt for å samle inn viss informasjon om enheten din.

WMF bruker informasjonskapsler og andre lokalt lagrede data for å forbedre din donasjonsopplevelse. Vi bruker også denne informasjonen til å skape et tryggere nettmiljø og få bedre forståelse av giverpreferanser og samhandlinger med Wikimedia Fundraising Services Generelt brukes cookies og andre lokalt lagrede data til å:

  • Hjelp Wikimedia Fundraising Services-funksjonen og leverer nytt og relevant innhold til deg.
  • Gi deg en personlig opplevelse ved å lagre dine preferanser slik at de kan brukes neste gang du besøker Wikimedia Fundraising Services.
  • Analyser ytelsen til donasjonsprosesser slik at vi bedre kan forstå hvordan de fungerer og forbedre dem for deg og andre WMF-givere.
  • Analyser samspill med pengeinnsamling e-post, slik at vi kan forfine og forbedre donasjonsprosessen.

For ytterligere informasjon om bruk av informasjonskapsler og lignende sporingsteknologi, se vår Cookie statement.

Begrense datainnhenting med informasjonskapsler og annen sporingsteknologi

Vi tror at samlingen av disse dataene bidrar til å forbedre din donasjonserfaring; Du kan imidlertid fjerne eller deaktivere noen eller alle informasjonskapsler via nettleserinnstillingene dine. Selv om det ikke er en omfattende liste, kan du begrense bruken av informasjonskapsler og andre lokalt lagrede data på enheten din ved å:

  • Fjerne eller deaktivere spesifikke data lagret lokalt i dine nettleserinnstillinger.
  • Bruke en nettleser som kan blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter.
  • Installere et tilleggsprogram for å blokkere lagring av data lokalt, hvis tilgjengelig.

Selv om donasjoner til WMF via Wikimedia Fundraising Services er mulige uten informasjonskapsler og andre lokalt lagrede data, må du være oppmerksom på at fjerning eller deaktivering av disse funksjonene kan påvirke navigasjonen din på disse nettstedene og tilpassing av din erfaring.

Ikke spor

WMF er forpliktet til å beskytte informasjonen vi samler inn fra alle våre givere. Vi deler ikke denne informasjonen med tredjepart, unntatt under de spesifikke omstendighetene som er beskrevet i avsnittet "Deling av giverinformasjon" i denne policyen. Vi endrer ikke vår oppførsel som svar på en nettleserIkke spor signal; I stedet gir vi det samme beskyttelsesnivået til informasjon vi samler fra alle givere som standard. For mer informasjon om DNT, vennligst besøkIkke spor oss og World Wide Web Consortium spor ikke spesifikasjon.

Hvordan vi bruker giveropplysninger

Vi bruker informasjon samlet fra deg for generelle administrative formål og å drive våre innsamlingsprosesser Dette inkluderer:

  • Administrere Wikimedia Fundraising Services;
  • oppdaterer deg om kommende fundraising og andre WMF aktiviteter;
  • takker deg for din donasjon; og
  • angir språkinnstillinger.

Vi engasjerer oss i de foregående aktivitetene for å håndtere vårt avtaleforhold med deg og for våre legitime interesser i å administrere Wikimedia Fundraising Services

Vi bruker også informasjon samlet fra deg til å overholde ulike forpliktelser knyttet til registrering og rapportering. Dette inkluderer:

  • distribuere donasjons kvitteringer;
  • opprettholde våre interne rekord-testfunksjoner;
  • i samsvar med amerikanske skattekrav
  • rapportering til gjeldende myndigheter som pålagt ved lov og
  • kommunisere materielle endringer i denne politikken og relaterte retningslinjer.

Vi engasjerer oss i de foregående aktivitetene for å overholde våre juridiske forpliktelser og for våre legitime interesser i å administrere våre donasjonsprosesser.

Og vi bruker informasjon samlet fra deg for å forbedre og oppdatere Wikimedia Fundraising Services. Dette inkluderer:

  • tilpasse innhold;
  • forstå donors interesse for WMF;
  • forbedre våre innsamlingsprosesser og innsats;
  • gjennomføre interne analyser, for eksempel forskning og analyse;
  • gir større sikkerhet og
  • gjennomføre undersøkelser og metriske rapporter.

Vi engasjerer oss i de foregående aktivitetene for våre legitime interesser som for eksempel å forbedre og beskytte våre innsamlingsprosesser og innsats.

Tilgang til dine giveropplysninger

WMF jobber hardt for å nøyaktig behandle og vedlikeholde giverinformasjon. Hvis du vil be om å få tilgang til, korrigere, oppdatere, undertrykke, begrense eller slette personlige opplysninger vi har om deg, motsette seg behandlingen av slik personlig informasjon, eller hvis du ønsker å be om å motta en elektronisk kopi av din personlige informasjon for å overføre den til en annen organisasjon (i den grad denne rett til dataportabilitet er gitt til deg etter gjeldende lov), vennligst gi oss beskjed ved å kontakte oss på donate(at)wikimedia.org. Selv om vi vil gjøre en rimelig innsats for å overholde forespørselen din, er det visse situasjoner der vi ikke kan gi forespørselen din (for eksempel når vi ikke kan tilstrekkelig verifisere din identitet for å gi deg tilgang til personlig informasjon, når vi er lovlig pålagt å beholde informasjon, eller når vi ikke er teknologisk i stand til å endre eller slette informasjon). Derfor er tildeling av slike forespørsler gjenstand for WMFs skjønn.

Alle e-postmeldinger som sendes til Wikimedia Fundraising Services (med unntak av kvitteringer eller administrasjonsopplysninger) inkluderer et enkelt alternativ for å avmelde. Alle e-postmeldinger som sender til Wikimedia Fundraising Services (med unntak av kvitteringer eller administrasjonsopplysninger) inkluderer et enkelt alternativ for avmelding. donate(at)wikimedia.orgnår som helst, eller klikk på abonnementslinken i en e-post du mottar fra oss.

Dele giveropplysninger

Vi forstår at givere kan ønske å forbli anonyme, og vi bestreber oss på å respektere slike forespørsler og bevare din anonymitet. Imidlertid, i visse omstendigheter, kan vi dele giveropplysninger i situasjoner og forhold som beskrevet under. Vi vil aldri selge, forhandle eller leie ut dine personopplysninger som er unntatt offentligheten.

Med din tillatelse. Med ditt samtykke kan vi dele opplysninger for et spesielt formål. For eksempel, vil vi kunne gi givere alternativet med å ha navnet sitt offentlig forbundet med sin pengegave.

I anonymisert form. Vi kan publisere eller dele anonymisert giverinformasjon. For eksempel vil vi kunne dele anonymiserte datasett som viser givertrender.

Kommentarer og forslag. Vi kan publisere kommentarer eller forslag som givere gir oss, inkludert kampanjemateriell, i anonym form. I de sjeldne tilfeller vi publiserer opplysninger knyttet til givere, gjør vi kun dette med ditt skriftlige samtykke.

Online betalingsprosessorer. For å lette online donasjoner har vi samarbeidet med betalingsprosessorer. Når du gjør en donasjon til WMF gjennom Wikimedia Fundraising Services, enten via kredittkort, debetkort eller andre metoder for elektronisk betaling, overfører du betalingsdataene direkte til betalingsprosessoren. Vi gjør vårt beste for å bruke kontraktsavtaler og andre mekanismer for å sikre at disse prosessorene opprettholder konfidensialiteten til informasjonen din. Vær imidlertid oppmerksom på at WMF ikke er ansvarlig for personvernspraksis for disse prosessorene. Vennligst se personvernreglene for den gjeldende betalingsprosessoren for mer informasjon om sin praksis.

Andre tjenesteleverandører. Vi bruker tredjeparts tjenesteleverandører eller entreprenører som bistår med organisering og tilrettelegging av Wikimedia Fundraising Services, eller som hjelper til med å kjøre våre donasjonssider eller forbedre erfaringen med dem. Vi kan gi tilgang til din personlige eller ikke-personlige opplysninger til disse leverandørene eller entreprenørene etter behov for å utføre sine tjenester for oss eller å bruke deres verktøy og tjenester. Selv om vi ikke kan garantere personvernet eller sikkerheten til tjenester levert av tredjepartsleverandører, gjør vi vårt beste for å bruke avtaleavtaler og andre mekanismer for å sikre at disse tjenesteleverandørene eller entreprenørene behandler informasjonen din i samsvar med og på en måte ikke mindre beskyttende enn prinsippene i denne politikken.

Av juridiske grunner. Ved enkelte sjeldne tilfeller kan vi få tilgang til, bevare eller avsløre dine personlige opplysninger hvis vi med rimelighet mener at det er nødvendig å tilfredsstille en gyldig og rettslig rettskraftig garanti, stævning, rettsorden, lov eller forskrift eller annen rettslig eller administrativ ordre. Hvis vi mener at en bestemt forespørsel om avsløring av en giverinformasjon er lovlig ugyldig eller misbruk av det juridiske systemet, og den berørte giveren ikke har til hensikt å motsette seg opplysningene selv, vil vi gjøre vårt beste for å bekjempe forespørselen. WMF er forpliktet til å varsle deg via e-post minst ti (10) kalenderdager, når det er mulig, før vi avslører dine personlige opplysninger som svar på en juridisk etterspørsel. Vi kan imidlertid bare være i stand til å legge merke til at hvis vi ikke er lovlig hindret i å kontakte deg, er det ingen troverdig trussel mot kroppslig skade som opprettes eller økes ved å varsle deg om forespørselen, og du har gitt oss en e-postadresse eller annen nåværende kontaktinformasjon.

Ingenting i disse retningslinjene er ment å begrense noen rettslige innsigelser eller forsvar du kan ha mot en anmodning fra en tredjepart (enten det det dreier seg om sivil, strafferettslig eller forvaltningsmessig sak) om å utlevere dine opplysninger. Vi anbefaler at du søker juridiske råd umiddelbart hvis en slik anmodning gjelder deg.

Hvis organisasjonen overføres. I det ekstremt usannsynlige tilfelle at eierskap til alle eller stort sett alle WMF endres, eller vi gjennomgår en omorganisering (som fusjon, konsolidering eller oppkjøp), kan dine personlige opplysninger bli overført.. Vi vil gi deg beskjed via Wikimedia-nettstedene, og et varsel på WikimediaAnnounce-Leller liknende adresseliste, minst tretti (30) kalenderdager før personopplysninger overføres eller blir underlagt en annen personvernpolicy for donor.

For å beskytte deg, oss selv eller andre. Om nødvendig må vi kanskje bruke eller dele dine personlige opplysninger for å: håndheve eller undersøke potensielle brudd på vår Vilkår for bruk,denne Donor Personvernspolicy, eller noen grunnlag eller bruker community-baserte retningslinjer; undersøke og forsvare oss mot juridiske trusler eller handlinger; hindre overhengende og alvorlig kroppslig skade eller død til en person; beskytte vår organisasjon, ansatte, entreprenører, brukere eller offentligheten; eller oppdage, forhindre eller på annen måte vurdere og motta potensiell nettsøppel, skadelig programvare, svindel, misbruk, ulovlig aktivitet og sikkerhets- eller tekniske bekymringer.

Hvordan vi beskytter dine giveropplysninger

For å sikre et høyt nivå på sikkerhet og konfidensialitet, tar WMF i bruk en rekke fysiske, administrative, og tekniske tiltak, retningslinjer og prosedyrer for å hjelpe deg med å beskytte dine personopplysninger og finansielle opplysninger mot uautorisert tilgang, bruk, endring, offentliggjøring eller destruksjon. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det ikke er noen lagringssystemer eller dataoverføring som er 100 % sikre. Derfor kan vi ikke garantere at våre sikkerhetsprotokoller ikke vil kompromitteres.

Hvor lenge vi oppbevarer dine giveropplysninger

Når vi mottar personlig informasjon fra deg, beholder vi det for kortest mulig intervall som er i samsvar med vedlikehold, forståelse og forbedring av WMF-donasjonsprosessen, og våre forpliktelser i henhold til gjeldende amerikansk lov.

For mer informasjon om Wikimedias generelle retningslinjer for dataoppbevaring på Wikimedia-prosjekter, se våre Retningslinjer for dataoppbevaring.

Wikimedias samarbeidspartnere

Wikimedia affiliates som for eksempel chapters) er uavhengige organisasjoner, som noen ganger driver egen innsats. Mens noen tilknyttede selskaper kan gi en del av midlene de reiser til WMF, er WMF ikke involvert i behandling av donasjoner til disse organisasjonene. Wikimedia-tilknyttede selskaper har ulike retningslinjer for personvern og praksis, avhengig av lokale juridiske krav og andre hensyn. Denne policyen omfatter ikke eksplisitt donasjoner til dem.

Endringer i disse retningslinjene

Det kan være nødvendig å endre disse retningslinjene med jevne mellomrom for nøyaktig å reflektere vår praksis for datainnhenting og offentliggjøring. Vi forbeholder oss retten til å gjøre dette, og vi vil varsle om slike endringer på en rimelig måte og innen rimelig tid. Vi oppmuntrer deg til å gjennomgå den siste versjonen av retningslinjene for giveres personvern med jevne mellomrom.

Din fortsatte bruk av Wikimedia Fundraising Services etter at en senere versjon av denne personvernpolitikken blir effektiv, innebærer at du aksepterer den versjonen av donorens personvernpolicy fra din side.

Kontakt oss

WMF vurderer hva våre givere har å si om våre tjenester og våre retningslinjer. Hvis du har spørsmål eller forslag til denne politikken, eller informasjonen som er samlet inn under retningslinjene for gjensidig personvern, vil vi høre fra deg. Se vår Kontakt oss side for informasjon om hvordan du kommer ut. For mer informasjon om personvernspraksis som styrer Wikimedia projects, vennligst se vår hoved Privacy Policy.

Depending on your jurisdiction, you also may have the right to lodge a complaint with a supervisory authority competent for your country or region.

Denne retningslinjene for gjensidig personvern trådte i kraft 15. april 2019. Tidligere versjoner finner du nedenfor:

Donor Personvernreglene (februar 2017)

Retningslinjer for giveres personvern (september 2011)

Retningslinjer for giveres personvern (juli 2011)

Retningslinjer for giveres personvern (2009)

Dersom det oppstår forskjeller i betydning eller fortolkning mellom den opprinnelige engelske versjonen av disse retningslinjene for giveres personvern og en oversettelse, skal den engelske originalversjonen ha forrang.

Personvernrelaterte sider