Jump to content

Wikimedia Quarto/2/chapter-fr/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
(Redirected from WQ/2/chapter-fr/nl)

Wikimédia France, een Franse non-profit organisatie, is officieel opgericht op 23 oktober 2004 in Parijs, door 20 leden. Onder hen was het bestuur van de Wikimedia Foundation. Tijdens deze bijeenkomst zijn de definitieve statuten opgesteld. Het doel van Wikimédia France is alle Wikimediaprojecten te bevorderen, met de nadruk op de Franstalige projecten. Wikimédia France zal daarnaast fungeren als vertegenwoordiging van de Wikimedia Foundation in Frankrijk en andere landen, waar dat nodig blijkt. Wikimédia France zal geen invloed uitoefenen op de content van de Franstalige Wikipedia, en mag op grond van de statuten alleen ingrijpen in juridische aangelegenheden.

De bestuursleden van Wikimédia France zijn op 25 oktober via IRC gekozen. Ryo is tot voorzitter gekozen, Yann tot secretaris en Shaihulud tot penningmeester.

De oprichters en andere geïnteresseerde vrijwilligers zijn bezig om interne richtlijnen op te stellen voor Wikimédia France, om zo de doelen en werkwijze nader te specificeren. Een van de eerste doelen is om erkend te worden als een maatschappelijke organisatie, en om contributie te innen die deels aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Daarna kan het echte werk beginnen, zoals bankrekeningen openen en donateurs werven.

Wikimédia France heeft inmiddels bij verschillende gelegenheden van zich laten horen. Zie hier voor details.