Jump to content

Wikimedia Quarto/2/finances/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
(Redirected from WQ/2/finances/nl)
Monopoly
Monopoly

Daniel Mayer is Chief Financial Officer, hij is verantwoordelijk voor de financiën, onder toezicht van Michael Davis. Hij is in het bijzonder verantwoordelijk voor ons budget, en het bijhouden van de balansen.

Donaties en fondsenwerving

Gemiddeld bedroegen de donaties van januari tot en met augustus 2004 circa 200 USD per dag. Een twee weken durende fondsenwerving in september 2004 bracht 60.000 USD bijeen, iets meer dan het doel van 50.000 USD. Ongeveer tien procent van deze bijdragen is rechtstreeks aan onze Duitse afdeling gemaakt. Deze gelden hebben het project gedragen tijdens de herfst.

Kijkend naar onze huidige groei, zowel qua bandbreedte als qua servers, is dat slechts genoeg om de site nog vier maanden draaiend te houden. De volgende fondsenwerving staat gepland voor het begin van februari 2005. Een open vergadering om te discussiëren over andere manieren om de groei van het project op lange termijn te ondersteunen staat gepland voor einde januari 2005.

Het goedgekeurde budget voor het vierde kwartaal 2004 (dat erg mooi uitkwam, de totale uitgaven zijn slechts een weinig boven de 50.000 USD uitgekomen, mede dankzij een aantal donaties in natura) kun je hier zien: [1].

De volgende formele budgetcontrole, inclusief een overzicht met donaties sinds de vorige fondsenwerving, zal in januari 2005 beschikbaar zijn.

Links