Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/Oscar/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Gebruiker:Oscar[edit]


Gebruiker Oscar
Echte naam Oscar van Dillen
Locatie Rotterdam, Nederland
Leeftijd 49
Gebruikerpagina('s) User:Oscar, foundation:User:Oscar, commons:User:Oscar, nl:User:Oscar, de:User:Oscar, en:User:Oscar, es:User:Oscarami, fr:User:Oscar, it:User:Oscar, tr:User:Oscar, zh:User:Oscar, en meer; ook onder andere gebruikerspagina's op de nederlandstalige wikibooks en wikinews.
Wikimedia-deelnemer sinds februari 2004
Projecten waaraan ik deelneem in principe vele, maar nlwikipedia en metawiki bevatten het grootste deel van mijn edits.
Talen waarin ik deelneem ik spreek vloeiend nederlands, engels, duits en frans, en spreek nog meer talen min of meer, maar mijn voornaamste bijdragen zijn in de nederlandstalige projecten en metawiki.
Link naar gebruikersbijdragen wat rechstreekse links van mijn belangrijkste projecten: nlwikipedia edits, nlwikipedia logs, metawiki edits, metawiki logs, nlwikimediawiki edits, nlwikimediawiki logs, maar ook enwikipedia edits, commonswiki edits...
Mijn kandidaatstelling ik ben professioneel componist en docent aan het rotterdams conservatorium, in mijn beroepsmatige carrière ben ik ook meerdere jaren als interim-manager werkzaam geweest. in december 2006 werd ik aangesteld als gekozen vertegenwoordiger van de gemeenschap(pen) in de uitgebreide board of trustees, en had de eer sindsdien een termijn van 6 maanden te dienen (zie uitleg). opgegroeid vanuit de projecten, werd ik admin op nlwiki in mei 2004, op meta in april 2005, en ben steward sinds juni 2005; ik was mede-oprichter en eerste voorzitter van wikimedia nederland, lid van het momenteel niet-actieve special projects committee, en momenteel voorzitter van het audit committee. ik heb mijn best gedaan om steeds in contact te blijven met zoveel mogelijk basale zaken die op de projecten spelen, geen eenvoudige opgave voor een druk bestuurslid.

in de frankfurt board retreat van 2006 (zie mijn verslag) heb ik wikimedia vergeleken met een reus op lemen voeten, dit is steeds mijn grootste zorg geweest: de organisatie van vrijwilligers (zoals ik er zelf ook een ben) te verstevigen door middel van een harde kern van nieuw ingehuurde professionele krachten, die onze verdere groei naar de toekomst toe ondersteunt, en wij een onafhankelijk organisatie kunnen blijven. aangezien dit slechts ten dele is geïmplementeerd, zou ik graag aan de volgende stappen willen bijdragen, die onze groei en reikwijdte, onze kwaliteit en stabiliteit, onze onafhankelijkheid en verantwoording zullen versterken.

ik geloof dat wij in feite een nieuwe 21e eeuwse generatie "encyclopedisten" zijn, en meer dan kennis alleen verzamelen: edito ergo sum (citaat).

Voor vragen, post hier Board elections/2007/Candidates/Oscar/questions