Wikimedia Foundation elections/Board elections/2011/Vote interface/bs

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search
The election ended 12 June 2011. No more votes will be accepted.
The results were announced on 17 June 2011.
Izbori za odbor povjerenika 2011
Organizacija

Naslov[edit]

Izbori za Odbor povjerenika Wikipedije, 2011

Skoči na tekst[edit]

Ovaj glas će biti objavljen na serverima na sljedećoj adresi: SPI. Pritisnite dugme ispod da budete prebačeni na server za glasanje.

Tekst kandidata[edit]

  1. Kandidat 1 (Marko Marković)

Uvod[edit]

Dobrodošli na Izbore za Odbor povjerenika Wikimedija 2011. Glasate za troje ljudi koji će prestavljati zajednicu u nekolicini Wikimedia projekata. Oni su dužni pomoći određivanju budućnosti Wikimed-ijinih projekata, individualni ili kao grupa, i usto da prestavljaju Vaše interese i brige Odboru povjerenika. Oni će odlučivati ​​o načinima kako generirati novac i kako ga treba rasporediti.

Prije glasanja, molimo da pažljivo pročitate izjave kandidata i njihove odgovore na pitanja. Svaki kandidat je uvaženi suradnik, koji je uložio značajno vrijeme i energiju kako bi napravio projekte u ugodnom okruženju, čiji je cilj stvaranje i distribucija ljudskog znanja.

Rangirajte kandidate prema svojim željama upisujući broj u svaku kutijicu (1 = prvi izbor, 2 = drugi izbor, ...). Možete dodijeliti iste brojeve (tj. iste preference) za dva ili više kandidata i možete ostaviti kandidate nerangirane ako želite. Podrazumijeva se da više preferirate kandidate koje ste rangirali u odnosu na one koje niste.

Pobjednik izbora će biti odrđen koristeći metodu Schulze. Za više informacije, posjetite službene izborne strane.

Za više informacija, pogledajte: