Wikimedia Foundation elections/Board elections/2011/Vote interface/bs

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
The election ended 12 June 2011. No more votes will be accepted.
The results were announced on 17 June 2011.
Izbori za odbor povjerenika 2011
Organizacija

Naslov[edit]

Izbori za Odbor povjerenika Wikipedije, 2011

Skoči na tekst[edit]

Ovaj glas će biti objavljen na serverima na sljedećoj adresi: SPI. Pritisnite dugme ispod da budete prebačeni na server za glasanje.

Tekst kandidata[edit]

  1. Kandidat 1 (Marko Marković)

Uvod[edit]

Dobrodošli na Izbore za Odbor povjerenika Wikimedija 2011. Glasate za troje ljudi koji će prestavljati zajednicu u nekolicini Wikimedia projekata. Oni su dužni pomoći određivanju budućnosti Wikimed-ijinih projekata, individualni ili kao grupa, i usto da prestavljaju Vaše interese i brige Odboru povjerenika. Oni će odlučivati ​​o načinima kako generirati novac i kako ga treba rasporediti.

Prije glasanja, molimo da pažljivo pročitate izjave kandidata i njihove odgovore na pitanja. Svaki kandidat je uvaženi suradnik, koji je uložio značajno vrijeme i energiju kako bi napravio projekte u ugodnom okruženju, čiji je cilj stvaranje i distribucija ljudskog znanja.

Rangirajte kandidate prema svojim željama upisujući broj u svaku kutijicu (1 = prvi izbor, 2 = drugi izbor, ...). Možete dodijeliti iste brojeve (tj. iste preference) za dva ili više kandidata i možete ostaviti kandidate nerangirane ako želite. Podrazumijeva se da više preferirate kandidate koje ste rangirali u odnosu na one koje niste.

Pobjednik izbora će biti odrđen koristeći metodu Schulze. Za više informacije, posjetite službene izborne strane.

Za više informacija, pogledajte: