Jump to content

Категорија:Викимедија Швајцарија

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Category:Wikimedia CH and the translation is 100% complete.

Оваа страница имаше намена да го усогласува создавањето на месен Викимедиин огранок во Швајцарија како здружение кое ја претставува Фондацијата Викимедија во Швајцарија, но и швајцарски кориснички групи и организации во рамките на Викимедиината зедница. За ова основање се расправаше на Средбата на швајцарски викимедијанци во Цирих во ноември 2005 г. Усогласувањето се одвиваше на оваа страница.
ИРЦ (на irc.freenode.net): #ch.wikimediaповрзи се. Лица за контакт: Napa, Mbimmler. Пошт. список: [1].

Pages in category "Категорија:Викимедија Швајцарија"

This category contains only the following page.