Чување на податоците

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Data retention policy and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎asturianu • ‎български • ‎català • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎македонски • ‎Nederlands • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文 • ‎中文(简体)‎ • ‎中文(繁體)‎

Во согласност со долгорочната посветеност на приватноста и прибирањето на што помалку податоци од корисниците и уредниците, Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија по правило ги чува само оние лично препознатливи податоци што се сосем неопходни за функционирањето на нејзината дејност, за да се задоволат правилата за приватност или според минималните барања на законските уредби на САД.