Election candidates 2006/Arnomane/Sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Arnomane[edit]

Användarnamn Arnomane
Verkligt namn Daniel Arnold
Daniel Arnold at Wikimania '05
Bosatt Gräfenberg i Franken, Tyskland
Ålder 25
Användarsidor I första hand: commons:User:Arnomane, w:de:Benutzer:Arnomane

I andra hand: User:Arnomane, w:en:User:Arnomane, n:de:Benutzer:Arnomane, w:ar:User:Arnomane

Wikimedian sedan 15/16 mars 2004
Deltar i följande projekt Wikimedia Commons (byråkrat), de.wikipedia (administratör), OTRS, Meta, en.wikipedia, de.wikinews

Några av mina små projekt (eller projekt som jag är höggradigt inblandad i) utöver administratörsarbete...

Tyskspråkiga Wikipedia:

Wikimedia Commons:

Språk som jag deltar i Tyska (modersmål), engelska (avancerad), lite franska (att läsa är OK men min franska är för dålig för att jag ska kunna delta på vettigt sätt)
Länk till sidor med användarbidrag de.wikipedia, commons, meta, en.wikipedia, de.wikinews, ar.wikipedia, vidare de flesta av redigeringarna från IP-numret 131.188.24.186 på diverse wiki (ibland signerade med mitt nick, för det mesta inte; de flesta av dessa redigeringar beror på mina adminsysslor på Commons)
Kandidaturdeklaration Motto: Få saker gjort och marknadsför dem sedan - istället för tvärtom.
  • Kommunikation mellan projekten: För närvarande blir många saker lösta om och om igen i våra olika wiki-projekt, oberoende av varandra. Jag har mött ganska många människor som skapat snygga saker som bara fungerar i ett projekt. Därför vill jag förbättra kommunikationen mellan projekten så att de olika projekten kan dra nytta av varandra. När jag insåg de begränsade tekniska möjligheterna till enkel kommunikation från Commons gentemot de andra projekten ville jag minska motsättningarna mellan projekten för att förena människor. Jag skrev därför den allra första (nu utbytta) versionen av "CheckUsage" som idag är det centrala verktyget på Commons (se commons:User:Arnomane/Image_usage). Tillsammans med Duesentrieb fick idén till bland annat "CommonsTicker" (fast det var förstås Duesentrieb som skrev koden på egen hand, kolla in User:Duesentrieb/CommonsTicker om du fortfarande inte känner till projektet).
  • Wikigemenskapens styrelseledamot: Enligt min självuppfattning vill jag bli wikigemenskapens styrelseledamot. Jag vill vidarebefordra problem och lösningar från våra olika gemenskaper till styrelsen. Naturligtvis kan jag även bidra med min egen erfarenhet, till exempel från den "tryckta Wikipedia" - en av våra största målsättningar. Jag vill alltså inte ha platsen för att göra "storpolitik", jag tror på att fördela arbetet mellan styrelsens ledamöter och på en öppensinnad (inte grupptänkande) meritokrati på de nätburna projekten.
  • Deltagandets självbestämmande makt: Jag tror att jämställdhet mellan våra olika språkprojekt bara kan uppnås genom aktivit deltagande och genom rätt fri programvara. För mig är alla språk och kulturer välkomna, men vi kan inte uppnå en fungerande jämlikhet genom deklarationer från styrelsen. WMF:s främsta uppgift för att uppnå jämlikhet mellan projekten är enligt min åsikt därför att (förutom lokalavdelningarna) verka för att framtida versioner av MediaWiki lägger större vikt vid funktioner som gör det enklare för människor att kommunicera över projekt- och språkgränserna.

Texten har två original: på engelska och på tyska.

Frågor kan ställas här commons:User talk:Arnomane/WMF board election 2006 (engelska eller tyska)