Election candidates 2006/alex756/Hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

alex756[edit]

-Jelentkezés alátámasztva.--BradPatrick 03:19, 29 August 2006 (UTC)


Felhasználónév alex756
Valódi név Alex T. Roshuk, Esq.
Lakhely Brooklyn, New York
életkor 50
Felhasználólapok meta en
Csatlakozási dátum 2003 áprilisa óta
Projektek Főleg angolul a Wikipediában. Más projektekben is de az utóbbiakban minimálisan.
Nyelvhasználat angol, francia (ritkán), egy-két orosz (anonimusz)
Hozzájárulás en fr meta
Megválasztás célja Ez kissé le van rövidítve

Életrajzom angolul Meta oldalain a felhasználólapomon olvasható

Első indokom a Wikimédia Alapítvány Bizalmi Kandidátusságára jelentkezni az, hogy erős meggyőződésem szerint a szervezetnek szüksége van valakire ezen a színvonalon aki megérti a Bizalmiak irányító szerepét a Wikimedia jelenséggel egyetemben. Szerintem egy tanácstag nem egy magas pozicióban álló szerkesztő, tisztviselő, bürokrata, vagy gondnok akinek a feladata az lenne, hogy igazgasse, módosítsa, vagy alkalmazza az irányelveket, vagy dirigáljon bármiféle változást. Tanácstagoknak ezen funkcióktól függetleneknek kell lenniük.

A projekteknek Tanácsbeavatkozásra nincs szükségük, egy komoly üzemzavar esetétől eltekintve. Ugyanakkor sokkal több egyénnek kellene részt vennie a különböző bizottságokban, részlegekben, csoportos aktivitásokban és csatolt társulatokban, amik olyan fontosak a Wikimédia közössége számára. Ezeknek szükségük van egy médiumra, hogy a Tanácshoz eljuttathassák véleményeiket.

Wikipédia nemcsak nyelvi, hanem más fajta csoportokra is tagolódik, tevékenységileg, egyénilegek, és szociális tagoltságok tarkasága szerint is. Ezeknek az angol nyelvű Wikipédia eredeti 2001 januári, annak széles keretei között való kialakulása óta is annak erejét képviselték. Pluralizmust és változatosságot elő kell segítenünk, hogy összefont közösségünk növekedhessen, virulhasson tartós stabilitásban. Igérem, hogy ezt a változatosságot ápolni fogom.

Gyakorlatom a kreativ művészetben, technológiában, jogban és önkéntes munkában elég alapot ad arra, hogy tanács társaimnak segítségére válhassak a Wikimédia Alapítványt egy legális létesítménnyé tenni. Profit nélkül működő szevezet irányátásában nyert gyakorlatomnak az Alapítvány jó hasznát veheti. Ha mandátumot kapok elfogadom bárkinek kérését elfogadom a Tanácsban való közbenjárásra.

Mivel jogi tanulmányaimat Kanadában végeztem de a USA-ban dolgozom, mint kettős állampolgár egy nemzetközi dimenziót is hozok a tanácsba. Az a reményem, hogy egy egészséges dialogus fog kialakulni a Tanács és a közösség között, ami révén a hivatásunkunkat sikeresen elérhetjük: ingyenes tudás szolgáltatása minenkinek, bárhol a világon.chr, en (orig), eo, fr, ja, sv 
Kérdések Lásd angolul meta felhasználó talk page vagy alex756 @ nyc (pont) rr (pont) com. Köszönettel, és kérlek szavazz rám.