Election candidates 2006/alex756/Nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

alex756[edit]

-Bevestigd.--BradPatrick 03:19, 29 August 2006 (UTC)


Gebruikersnaam alex756
Echte naam Alex T. Roshuk, Esq.
Locatie Brooklyn, New York
Leeftijd 50 jaar
Gebruikerspagina's meta en
Wikimediamedewerker sinds April 2003
Projecten waarin ik deelneem Voornamelijk in de Engelstalige Wikipedia. Ik heb deelgenomen aan verschillende andere projecten, maar dit bleef recent slechts beperkt tot een minimum.
Talen waarin ik deelneem Engels, Frans (af en toe), een beetje Russisch (anoniem)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en fr meta
Je kandidaatstellingsverklaring Bekijk a.u.b. mijn gebruikerspagina op meta om mijn biografie te bekijken.

Mijn voornaamste reden om kandidaat te zijn om een Bestuurslid te zijn van de Wikimedia Foundation is mijn rotsvaste overtuiging dat de organisatie nood heeft aan individuen die begrijpen wat de bestuursrol is van bestuursleden, alsook iets begrijpen van het fenomeen Wikipedia. Naar mijn mening moet een Bestuurslid niet iemand zijn die een super-gebruiker wil zijn, een administrator/bureaucraat/steward voor het beheer, de verandering of implementatie van eender welk beleid, of om eender welke beweging binnen Wikimedia projecten te sturen, maar moeten bestuursleden onafhankelijk zijn van zulke activiteiten. Deze verscheidene projecten moeten onafhankelijk blijven van tussenkomsten van het bestuur tenzij in de meest ernstige rampen, maar tegelijkertijd moeten er meer deelnemers werken in de verscheidene comités, hoofdstukken, groepsactiviteiten en geaffilieerde associaties die de Wikimedia gemeenschappen zo vitaal maken; en al deze groeperingen moeten verschillende manieren vinden om toegangswegen voor input in het bestuur te vinden. We zien gemeenschappen omdat men niet één enkele Wikipedia ziet maar een verscheidenheid aan activiteiten, mensen, groeperingen en sociale structuren - langs allerlei soorten divisies (niet alleen die van de taal). Deze associaties en structuren zijn onze kracht binnen het raamwerk van het bestuur dat zich ontwikkeld heeft sinds de aanvang van de Engelse Wikipedia in januari 2001. Pluralisme en diversiteit moeten continu aangemoedigd worden als onze gemeenschappen, die in verscheidene mate met elkaar vergroeid zijn, willen groeien, bloeien en stabiliteit bereiken op lange termijn; ik zweer te staan voor zulke diversiteit.

Mijn ervaring in de creatieve kunsten, technologie, recht en vrijwilligerswerk geven me een goede mix van vaardigheden om andere leden van het bestuur te helpen ondekken wat de toekomst is van de Wikimedia Stichting als de wettelijke entiteit die voortgaat met het onderhouden en ondersteunen van de verscheidene projecten die zich ontwikkeld hebben, en tegelijk toekomstige projecten plannen. Kennis van het bestuur van verenigingen zonder winstoogmerk, en de moeilijkheden die een organisatie die omgaat met creatievelingen het hoofd moet bieden, is een nuttige actergrond voor zo'n fenomenale organisatie. Als ik gekozen word om te dienen, is het mijn wens open te blijven voor alle vrijwilligers als een liaisonfiguur bij het bestuur - om te verscheidene meningen van leden van allerlei projecten te helpen communiceren bij het bestuur, om zo andere bestuursleden te helpen de diversiteit van opinies te verstaan die de Wikimedia projecten zo succesvol heeft gemaakt totnogtoe, maar niet te functioneren als een of ander super-lid om om te gaan met allerlei soorten vraagstukken binnen een project.

Als een burger met de dubbele nationaliteit (V.s. en Canada; oorspronkelijk opgeleid in Rechten in Canada, maar werkzaam in de Verenigde Staten) ben ik me niet alleen bewust van het Amerikaanse perspectief dat noodzakelijk is in een Amerikaanse v.z.w., maar ook van een meer internationale aanpak van organisationeel gedrag dat noodzakelijk is voor de organisatie die Wikimedia aan het worden is. Ik heb de diepe overtuiging dat dankzij het internet een nieuw soort transnationaal cultureel pluralisme aan het ontwikkelen is in onze wereld van vandaag, en zo'n beweging zou verder ondersteund moeten worden in de zich ontwikkelende publieke internet cultuur waarvan Wikipedia al een sterke vertegenwoordiger is.

Het is mijn hoop dat er zich een dialoog kan ontwikkelen op bestuursniveau om de doelstellingen van de organisatie te bevorderen, volgens mij komt dit neer op een zaak van vrijheid voor individuen en voor individuen die zich associëren in groepen om verder hun vrijheden te ontwikkelen als bijdragers en als gebrijkers van een van de vele Wikimedia projecten die de boodschap van vrije toegang tot kennis voor alle mensen van de wereld verspreiden.

Voor vragen, voeg die hier toe Op de overlegpagina van mijn gebruikerspagina op meta of via e-mail: alex756 at nyc (dot) rr (dot) com. Dankuwel en stem alstublieft!