Fel version

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Deutsch (de) · English (en) · suomi (fi) · français (fr) · italiano (it) · 日本語 (ja) · português (pt) · svenska (sv) · español (es) · +/−

Den här mallen är bra att använda i artiklar som har sparats med en felaktig version. Tyvärr kan du inte använda den eftersom artikeln är skrivskyddad.

Fel version är den artikelversion som är skrivskyddad på grund av redigeringskrig. Den felaktiga versionen är vinklad, nationalistisk, innehåller förtal och osanningar samt är en skam för hela Wikipedia. Det finns inga rapporter om att en administratör någonsin har skrivskyddat "rätt" version.

Var du kan klaga[edit]

Om du arbetar med en sida och den blir skrivskyddad med fel version, kom då ihåg att det är viktigt att du informerar administratörerna om att fel version skrivskyddades. Du bör framhäva de katastrofala följderna av den felaktiga versionen och insistera på att de omedelbart återställer den till rätt version. Om de vägrar rekommenderas det att du begär att de blir av med sitt administratörsskap och du bör på din användarsida skapa en lista över namnen på de administratörer som skrivskyddar fel version. Utöver detta bör du lägga fram klagomål om sidans status på Skrivskydd av sidor, artikelns diskussionssida, diskussionssidan hos den administratör som skrivskyddade artikeln samt på Kommentarer om administreringen av Wikipedia. Du kan även skicka e-post till samtliga administratörer som du vill ska vara informerade om detta ödesdigra tilltag. En annan bra idé är att kontakta Jimbo på hans diskussionssida och be honom fixa problemet.

Hur du klagar[edit]

Med största sannolikhet är det så att den administratör som skrivskyddade fel version gjorde detta på grund av sina personliga aggressioner mot dig. Ingen administratör skrivskyddar en sida om inte hon eller han är inblandad i diskussionerna och föredrar en version framför en annan.

Om du kan hitta vaga regler om hur fel den skyddade versionen är, bör du visa detta för Wikipediagemenskapen. Om Jimbo någon gång har anmärkt på liknande problem som hastigast eller skrev om det på någon sändlista för fem år sedan och det ser någorlunda relevant ut, då ska du citera det han har skrivit eller sagt. Du bör även försöka att bevisa att den skyddade versionen faktiskt är en vandals verk.

Om det ovanliga skulle inträffa att sidan skyddas med rätt version är det bäst att du är tyst. Du kan ju ha fel, eftersom sidor alltid skrivskyddas med fel version.