Promoviranje uporabnikov

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Help:Promoting users and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Sledi vodič za uporabo orodja Special:UserRights, do katerega imajo dostop uporabniki v skupini birokratov. Birokrati lahko z uporabo Special:UserRights podeljujejo status administratorja ali birokrata uporabniškim računom.

Dnevnik birokratskih posegov na določenem uporabniškem računu.
Opazili boste, da sta statusa administratorja in birokrata v sivi barvi. Birokrati navadno ne morejo odvzeti teh dveh statusov. Prosimo, da za odvzem statusa administratorja in/ali birokrata uporabite stran Steward requests/Permissions#Removal of access.


Podeljevanje administratorskih pravic

Za podelitev administratorskih pravic obkljukajte okence poleg napisa "administrator", vpišite razlog in kliknite na "Shrani spremembe". Birokrati navadno ne morejo odvzeti statusa administratorja. Znak * poleg okenca pomeni, da po podelitvi ne boste mogli odvzeti tega statusa. Za odvzetje administratorskih pravic napišite prošnjo na Steward requests/Permissions#Removal of access.


Podeljevanje birokratskih pravic

Za podelitev birokratskih pravic obkljukajte okence poleg napisa "birokrat", vpišite razlog in kliknite na "Shrani spremembe". Birokrati navadno ne morejo odvzeti statusa birokrata. Znak * poleg okenca pomeni, da po podelitvi ne boste mogli odvzeti tega statusa. Za odvzetje birokratskih pravic napišite prošnjo na Steward requests/Permissions#Removal of access.