IRC office hours/hr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Other languages:

S vremena na vrijeme, osoblje Zaklade Wikimedije vodi mrežne sjednice na IRC-ovim kanalima koje nose ime sati uredovanja (eng. "office hours"). Ti događaji omogućuju članovima wikimedijanske zajednice pitati pitanja ili dati povratne informacije od radu člana Wikimedijina osoblja koji je domaćinom sjednice. Općenito nema određena dnevna reda. Često će domaćinu sjednice asistirati facilitator koji određuje redoslijed pitanja te općenito pomaže da stvari teku urednim tijekom.

Sjednice obično traju jedan sat a održavaju se manje-više tjedno. Održavaju se u različito doba dana, sve ovisno o tome kako je osoblje dostupno, a i radi toga da bi se ljudima s raznih krajeva svijeta omogućilo sudjelovati. (Pogledajte vremenske zone) Najave pogledajte na inačici ove stranice na engleskom jeziku, jer se na njoj nalaze najave te na mailing listi Foundation-L.

Kako sudjelovati[edit]

Ako se niste prije služili IRC-om, najjednostavnije bi Vam moglo biti poslužiti se web klijentom. Ovo znači da ne morate instalirati nikoji softver na Vaše računalo. Samo kliknite ovdje da biste se pridružili i zatim izaberite korisničko ime kad se to od Vas zatraži: http://webchat.freenode.net/?channels=wikimedia-office Može Vam se dogoditi da kliknete kroz sigurnosno upozorenje. To je u redu. Druga mogućnost je ova http://chat.wikizine.org.

Za više informacija o softveru za IRC koji možete instalirati na Vaše računalo, pođite na wikipedijski ulaz na IRC ili na stranicu na Meti o Wikimedijinu IRC-u. Ako se služite softverom namijenjenim za to, spojite se na kanal #wikimedia-officeconnect na freenodeovoj mreži.

Pogledajte[edit]