Jump to content

Media Art History/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Media Art History and the translation is 94% complete.

Mediataiteen historia Suomessa

Mediataiteen historia Suomessa on AvoinGLAMin wikiprojekti, jonka tarkoituksena on koota ja esitellä mediataiteen historiaa Suomessa. Projekti muistaa 2023 menehtynyttä suomalaista kuraattoria, kouluttajaa, taiteilijaa ja aktivistia Minna Tarkkaa.

Alkuperäinen kokoelma perustuu taiteilijoihin ja teoksiin, jotka ovat mukana MEHI - Media Art History in Finland -hankkeessa, joka on suomalaisten taideorganisaatioiden kiertue Suomen mediataiteen historian tallentamiseksi. Lue Avoimen kulttuurin aineistot MEHI-hankkeessa.

Mitä voit tehdä

  • Selaa taiteilijoita ja teoksia näillä sivuilla. Tiedot on tallennettu Wikidataan.
  • Muokkaa taiteilijoiden ja taideteosten tietoja Wikidatassa.
  • Lisää uusia taiteilijoita tai taideteoksia Wikidataan.
  • Lisää kuvia taiteilijoista tai taideteoksista Wikimedia Commonsiin → Katso ohjeet.
  • Work with articles in the Wikiproject on Finnish Wikipedia.

Mitä voimme tehdä yhdessä

  • Liity Wikidatassa kansainväliseen Wikiprojektiin Media art, joka työskentelee mediataiteen tietomallinnuksen parissa.
  • Liity AvoinGLAM Media Art History -projektiin. Se sisältää toimintaa, jonka tarkoituksena on tiedottaa taiteilijoille ja organisaatioille avoimien lisenssien ja avointen alustojen käytöstä mediataiteen dokumentoinnissa. Lisäksi vuoden 2024 lopulla järjestetään kansainvälinen tapahtuma teeman ympärillä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoinglam@okf.fi.

Tapahtumia

Mediataiteen historia tulevaisuudessa -seminaari

  • Milloin: pe 26.1. klo 10-16
  • Missä: MUU Helsinki Contemporary Art Center, Kaapelitehdas, Helsinki
  • Kieli: suomi

MEHI - Mediataiteen historia Suomessa -hankkeen päätösseminaari kokoaa ja välittää MEHI-hankkeessa kertynyttä monipuolista tietoa ja käytännön työkaluja sekä katsoo tulevaisuuteen ja tarkastelee mediataiteen asemaa osana tutkimusta ja taidehistoriaa.

Seminaaripäivän tavoitteena on innostaa mediataiteen ja museoiden ammattilaisia jatkamaan historiallista työtä. Aamupäivän työpajoissa esitellään mediataiteen luetteloinnin ja konservointisuunnittelun käytäntöjä, mediataiteen ontologiaa ja taideteosten avointa lisensointia. Tutkimuspainotteisen iltapäivän aiheita esittelevät mm. FT Jussi Parikka, FT Riikka Niemelä ja media- ja kuvataiteilija Merja Puustinen.

Ilmoittaudu täällä