QW2021/Friendly Space/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page QW2021/Friendly Space and the translation is 100% complete.

Introductie

Het organisatieteam Queering Wikipedia Working Days is toegewijd aan het bieden van een intimidatievrije ruimte en conferentie-ervaring voor iedereen, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, handicap, fysieke verschijning, leeftijd, ras, etniciteit, politieke overtuiging, nationale afkomst of religie - en niet beperkt tot deze aspecten. Wij tolereren geen enkele vorm van intimidatie van deelnemers aan de conferentie. Seksueel getinte taal en beelden zijn niet geschikt voor conferentieruimtes of lezingen. Deelnemers die deze regels overtreden, kunnen naar goeddunken van de organisatoren van de conferentie worden bestraft of van de conferentie worden verwijderd.

Richtlijnen deelname

Het organisatie-team is ertoe toegewijd om alle deelnemers een geweldige ervaring te bieden. Daarom zullen we bijzonder voorzichtig zijn met hoe deelnemers zich gedragen op de online platforms die we tijdens het evenement zullen volgen. Wij moedigen sterk aan tot een positieve en welwillende samenwerking tussen de deelnemers en zijn ook bereid deelname van mensen die deze richtlijnen niet willen volgen, te beperken of te annuleren.

Verwacht gedrag
Versterk een positieve en vriendelijke sfeer: Waardeer elkaars ideeën, stijlen en standpunten. Wees je ervan bewust dat mensen mogelijk verschillende kennis, vaardigheden en achtergronden hebben dan jij. Wees open voor verschillende mogelijkheden. Wees respectvol in elk contact en communicatie. Wees je bewust van de impact die je hebt en hoe je bijdrage (boodschappen, discussie, opmerkingen) mensen kan beïnvloeden. Voordat je een bericht stuurt (vooral een grap of een kritiek), vraag je een minuut af of anderen gekwetst of geïrriteerd zullen zijn door je bericht. Wees direct, constructief en positief.
Respecteer de privacy en anonimiteit van mensen
Sommige deelnemers gebruiken een pseudoniem en houden het onderscheidend van hun echte identiteit. Onthul nooit persoonlijke informatie over een persoon (echte naam, woonplaats, familiestatus, seksuele geaardheid, foto's...) zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Vergeet niet dat het lekken van informatie over iemands echte identiteit ernstige gevolgen kan hebben; sommige deelnemers kunnen komen uit rechtsgebieden waar het LHBTQ+ zijn illegaal is. Accepteer dat mensen misschien geen privévragen willen beantwoorden. Deelneming met alleen audio (zonder video) is toegestaan. Gebruik de namen van de deelnemers, die zij zelf in de videocongres vermelden. Indien opname van video- en/of audio zijn gepland, moeten alle deelnemers hierover, met inbegrip van het beoogde doel, voorafgaand aan de start van de vergadering in kennis worden gesteld. De afbeeldingen (schermfoto's) mogen alleen tijdens het videocongres worden genomen met de uitdrukkelijke toestemming van alle betrokken deelnemers. Neem de vergadering niet op en deel niet openbaar de Zoom-link. Verzamel geen persoonsgegevens van de deelnemers in het kader van de videoconferentie. Vraag bijvoorbeeld niet dat deelnemers je wiki-mails sturen of op je berichten antwoorden. Bij schriftelijke aantekeningen die voor publicatie bestemd zijn, gebruik citaten die op een beperkte wijze en zorgvuldig afzonderlijk kunnen worden toegewezen.
Wees voorzichtig met de ruimte die je neemt
Zorg tijdens een discussie of in een werkgroep dat je niet de enige bent die spreekt of schrijft. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte voor anderen geeft om aan het woord te komen en moedig de besprekingen aan in plaats een monoloog te voeren. Deelname van alle deelnemers, met name van groepen die mogelijk ondervertegenwoordigd zijn in de menigte (vrouwen, niet-moedertalers, nieuwkomers), wordt actief aangemoedigd.
Vraag om hulp wanneer nodig
De conferentie zal een breed scala aan onderwerpen behandelen waarbij veel verschillende hulpmiddelen, technologieën en kennisgebieden betrokken zijn. Niemand weet alles, en het is prima om vragen te hebben of ergens hulp bij nodig te hebben. Vraag om hulp wanneer dat nodig is!
Anderen helpen
Als je kennis hebt over een specifiek onderwerp, of als je deze speciale vaardigheid hebt om documentatie te kunnen vinden, zelfs als deze goed verborgen is, help dan alsjeblieft anderen. Helpen betekent niet dat je het werk voor hen doet: je kunt naar nuttige documentatie verwijzen, vragen beantwoorden, tijdelijke oplossingen voorstellen.

Gedrag dat niet wordt getolereerd

Het organisatie-team zal met name voorzichtig zijn met betrekking tot de volgende gebieden en kan de beslissing nemen om deelname van mensen die als schadelijk voor anderen worden beschouwd, tijdelijk of volledig te verbieden.

Intimidatie
Hieronder vallen onder meer aanstootgevende uitlatingen over geslacht, seksuele geaardheid, handicap, fysieke verschijning zoals lichaamsbouw, etniciteit of levensovertuiging, voorstellingen van seksuele aard, bewuste intimidatie, stalking, vervolging, ongewenste fotografie of opname, herhaalde verstoring van lezingen en andere evenementen, ongewenst lichamelijk contact en ongewenste seksuele aandacht. Mensen die gewaarschuwd zijn voor dergelijk gedrag, moeten daar direct mee stoppen.
Geweld en dreigen met geweld zijn niet acceptabel - online of offline
Dit omvat ook het aanzetten tot geweld tegen ieder individu, inclusief het aanmoedigen van een persoon om zichzelf te kwetsen. Dit omvat ook het plaatsen of dreigen om persoonlijke informatie van anderen te publiceren ("doxxing").
Persoonlijke aanvallen
Conflicten zullen onvermijdelijk ontstaan, maar frustratie moet nooit tot een persoonlijke aanval leiden. Het is niet goed om anderen te beledigen, te vernederen of te kleineren. Iemand aanvallen om zijn mening, overtuiging en ideeën is niet aanvaardbaar.
Ongewenste seksuele aandacht
Dit omvat opmerkingen, grappen of beelden in interacties van seksuele aard, communicatie- of presentatiemateriaal, evenals seksuele afbeeldingen of tekst. Simuleren fysiek contact (zoals emojis als "kus") zonder toestemming is niet aanvaardbaar.
Ongewenste inhoud
Het plaatsen van inhoud, afbeeldingen of links die niets te maken hebben met het huidige onderwerp. Herhaaldelijk content, foto's op link over een onderwerp waar niemand om vroeg. Herhaaldelijk een specifiek advies, medium, hulpmiddel of project te promoten zonder dat er gevraagd wordt. Dit omvat ook: verschillende keren dezelfde vraag stellen nadat andere deelnemers hebben geprobeerd te beantwoorden, zeer algemene vragen stellen die niet rechtstreeks verband houden met projecten waar mensen aan werken, mensen oproepen om hun mening te vragen over een specifiek onderwerp.

Ondersteuning/hulp krijgen

Wij zullen een groep aangewezen vrijwilligers hebben die de chats en discussies zullen controleren om ervoor te zorgen dat het hier beschreven beleid wordt nageleefd. Zij zullen de mogelijkheid hebben om degenen die het beleid schenden uit de commentaar secties, pads en andere discussies onder controle van het congresteam te verwijderen. Zij zullen ook in staat zijn om de deelname van iedereen die duidelijk en/of aanhoudend het beleid overtreedt, permanent te verbieden.

Als je denkt dat iemand dit beleid niet volgt, heb je de volgende opties: (1) openlijk de voorwaarden aan te wijzen en/of (2) alleen de facilitator te informeren (bijvoorbeeld door de directe chatfunctie te gebruiken) en/of (3) onze onderstaande contacten van Vriendelijke Ruimtes te informeren.

Als je je ongemakkelijk voelt tijdens het evenement of het gevoel hebt dat het bovenstaande beleid wordt overtreden, neem dan rechtstreeks contact op met Claudia Garád op Telegram of door een e-mail te sturen naar claudia.garad(_AT_)wikimedia.at Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Annemarie Buchmann door een e-mail te sturen naar annemarie.buchmann(_AT_)wikimedia.at of op Telegram.