Referènciató

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Referenciaton and the translation is 53% complete.

Referenciaton
1 de desembre de 2017 - 31 de desembre de 2017

Benvingut a la competició d'edició per a millorar la verificabilitat de Viquipèdia!

Quin és això?: Això és un concurs d'edició per a millorar la verificabilitat de Viquipèdia. L'objectiu d'aquesta primera edició és de afegir referències correctament on es necessari, en articles amb la plantilla "referències". Pots participar en qualsevol llengua. Les llistes d'articles mostren tots aquells amb la plantilla "referències".

Quan?: El concurs començarà des de les 00:01 (CET UTC+01:00) de l'1 de febrer de 2017 fins a les 23:59 (CET UTC+01:00) del 28 de febrer de 2017. Així, només la feina feta entre aquestes dates serà inclosa en la competició.

Com?: Només pots guanyar punts afegint referències en els articles amb la plantilla de "referències"(Articles sense referències). No rebràs punts per afegir elements a la bibliografia o enllaços externs, només citacions amb la plantilla "referències".

  1. Escollir un article amb la "plantilla "referències" i afegir una referència. S'han d'utilitzar fonts fiables. No és possible utilitzar blogs o altres articles de Viquipèdia.
  2. Cada vegada una referència és afegida, l'edició ha de ser salvat. Per això, el sistema de punts és: una referencia = un punt (si la referència ha estat afegida correctament).
  3. Afegir en el resum d'edició #referenciaton de manera que el bot de l'organització pugui seguir la teva edició.

Com afegir una referència correctament?

No es possible afegir una referència només amb el títol. S'ha de posar almenys el títol, URL o DOI, l'autor, la data, la data de consultació i la pàgina web, si la resta de la informació no és disponible. No copia el text de la referència, allò és un plagi!
  1. If you use the visual editor ("Edit" button), press "⧼citoid-citefromidtool-title⧽" to add a reference.
    • Then you just have to add a URL, a DOI or an ISBN in the "⧼citoid-citefromiddialog-mode-auto⧽" tab and click on "⧼citoid-citefromiddialog-lookup-button⧽". The software will then try to generate a reference with all needed information, based on that identifier.
    • If it is not working, or if you prefer an alternative, you can use the "⧼citoid-citefromiddialog-mode-manual⧽" tab to add a reference manually with a lot choices concerning the informations to add.
  2. If you edit the source ("Edit source" button), you must use the correct template, like the following ones:
For example, if we want to add a reference of a data found in a web page, we should add the following text (in the english version): <ref>{{cite web | url = http: // rsssf.com/tablesn/nig2017.html#nfl | title = Nigeria 2017 | access-date= September 13, 2017 |author= Karel Stokkermans | date = September 7, 2017 | website = Rsssf.com | language = English }} </ ref>

Qui?: El públic general interessat per aprendre com es pot afegir referències a Viquipèdia i millorar la verificabilitat dels articles que el componen. Només es necessari tenir un compte d'usuari. Per participar, has de registrar-te en la secció de participants.

Per què?: La competició és organitzada per Wikimedia Espanya. Un dels nostres objectius principals és millorar la verificabilitat de Viquipèdia a totes les llengües. Si la seva organització o la seva institució vol col·laborar amb aquesta competició, si us plau contactar-nos.

Contest details
Referenciaton
Articles
Referenciaton
Prizes
Referenciaton
Participants
Referenciaton
Help
Referenciaton